| Vesti | Hardver | Noctua predstavila NF-A12x25 120mm ventilator
Hardver

Noctua predstavila NF-A12x25 120mm ventilator

Noctua

Iz kompanije Noctua stižu ventilatori A-serije 120x25mm, kao i prateći NA-SFMA1 adapteri koji omogućuju rad na 140mm vodenim hladnjacima.

NF-A12x25 je ventilator koji je izgrađen od Noctua-inog Sterrox LCP materijala i koji integriše najnovije poduhvate kompanije na polju aerodinamične izrade kako bi se postigao što tiši rad.

„NF-A12x25 je naš najnapredniji ventilator. Proveli smo više od 4 i po godine razvijajući ga, i sa lakoćom možemo reći da je u pitanju do sada najtrnovitiji i najsloženiji projekat razvoja koji smo završili“, naveo je Lars Stromback, generalni tehnički direktor Noctua-e.

„Kako bismo postigli cilj prestizanja naših renomiranih NF-F12 i NF-S12A, posegli smo za potpuno drugačijim pristupom.“

Iz kompanije navode da, dok su nagrađivani NF-F12, kao i NF-S12A specijalizovana rešenja koja su ili optimizovana za maksimalni statički pritisak ili maksimalni protok vazduha, novi NF-A12x25 prate pristup Noctua A serije gde se postižu što bolji rezultati bilo da su zahtevniji scenariji u pitanju ili ne (heatsink-ovi, radijatori za vodeno hlađenje).

 

Noctua 01 T Noctua 02 T

 

Ono što odlikuje NF-A12x25 jeste povoljna distanca između vrhova lopatica i unutrašnjosti rama od 0.5mm. Uz taj dizajn, NF-A12x25 nastoji da radi efikasnije na hladnjacima ili radijatorima, smanjujući protok curenja kroz razmak između impeller-a i rama. „Nikada do sada nismo toliko istraživali i trudili se oko jednog ventilatora, kako na nivou finog podešavanja aerodinamičke konstrukcije, tako i na nivou materijala i proizvodnje“, kaže Roland Mossig, generalni izvršni direktor iz Noctua. „

Mnogi izazovi su trebali da se prebrode, ali smo ponosni na krajnji rezultat i uvereni smo da će NF-A12x25 postati novi benčmark za vrhunske i tihe 120mm-tarske ventilatore vrhunskog kvaliteta.“ NF-A12x25 će biti dostupan u 4-pinskoj PWM verziji za automatsku kontrolu brzine, 3-pinskoj FLX verziji sa Low-Noise adapterima za tri različita podešavanja brzine, kao i 3-pinskoj ULN (Ultra-Low-Noise).

 

Noctua 03 T Noctua 04 T

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu…