| Vesti | Hardver | Noctua najavila „talas“ novih kulera
Hardver

Noctua najavila „talas“ novih kulera

noctua

 

 

Na nedavno održanom Computex sajmu, Noctua je iskoristila priliku da posetiocima predstavi nekoliko novih prototipova, kao što je osveženje njihovoj „C“ seriji, kao i moguće proširenje „U“ i „D“ serije novim modelima. Dobili smo sjajan odziv i fenomenalne kritike nakon što smo našim partnerima, novinarima i posetiocima dali uvid u najnovije projekte na kojima radimo, što nam je dalo jasan znak da se krećemo u pravom smeru. Prvo i pre svega, predstavili smo prototipove četiri „tower“ kulera, koji u korak prate dosadašnje „U“ i „D“ serije CPU kulera.

Dva modela „D“ serije su pozajmile dual radiator dizajn od našeg nagrađenog i vrlo uspešnog NH-D14 modela ali u malo manjem pakovanju. Ovi modeli su napravljeni tako da podržavaju 120 i 92mm velike ventilatore. Zahvaljujući asimetričnom dizajnu 120mm modela, njegovo telo ne zaklanja memorijske slotove na LGA 1156 platformi te samim tim omogućuje veću kompatibilnost sa visokim memorijskim kitovima. Dimenzija 95 x 95 mm, model koji podržava ventilator od 92 mm, se savršeno uklapa u dimenzije soketa 1156 te tako omogućuje montiranje „visokih“ memorija, kao i čipset kulera.

 

img1

 

img2

 

img3

 

Modeli iz „U“ serije su razvijani sa istom brigom kao i prethodni modeli iz U12P i U9B serije – „ostaviti što više mesta za RAM memorije“. Kao i kod prethodnika, zahvaljujući asimetričnom dizajnu hladnjaka RAM slotovi ostaju slobodni, te je izbor memorije sa visokim hladnjacima lakši nego ranije. Pored novina u dizajnu, kod novih modela se umesto četiri „vruće cevi“ nalazi pet (92mm) i sedam (120mm) , te tako novi modeli donose veliki napredak u performansama.

 

img4

 

img5

 

img6

 

img7

 

 

Pažljivo smo slušali zahteve korisnika, kao i novinara in a osnovu tih zahteva napravili prototip „low profile“ kulera koji staje u kućišta malih dimenzija (HTPC). 120/80mm dizajn omogućuje veću fleksibilnost jer možete po želji koristiti oba ventilatora za maksimalne performanse ili pak samo onaj od 80mm koji se nalazi sa donje strane kulera. Ovime postižete visinu kulera od svega 63mm i mogućnost da isti stane u praktično bilo koje HTPC kućište

 

img8

 

Poslednji, ali ne i najmanje bitan je model koji proširuje „C“ seriju kulera. Poseduje hladnjak koji ima mogućnost kačenja dva NF-P14 FLX 140mm ventilatora. Ovime, novi model iako pripada segmentu „low profile“ kulera staje po performansama rame uz rame sa „tower“ kulerima iako daleko manje visine obezbeđujući pri tome daleko više „promaje“ preko komponenti matične ploče. Dva NF-P14 fana mogu biti stavljena na ovaj model za maksimalne performanse ili pak samo jedan zarad što više prostora u kućištu.

 

img9

 

Cene, kao i dostupnost novih modela nisu još poznati.

 

 

Izvor: hyperlink

Komentarišite na forumu