| Vesti | Hardver | NEC 23″ IPS panel za manje od 300eur
Hardver

NEC 23″ IPS panel za manje od 300eur

nec

 

Pre nekoliko meseci NEC je najavio EA231WMi,  IPS 23″ panel sa prilično dobrim specifikacijama.

Nismo pisali o njemu jer iskreno nismo ni obratili pažnju. U svakom slučaju sada je vreme da ispravimo stvari, jer ovaj monitor ispada dobar izbor, i solidna kupovina.

 

 

 

Kao prvo, monitor ima Displayport konektor, tako da ste mirni u budućnosti, i možete biti sigurni da ćete moći da povežete vaš novi laptop ili neku novu grafičku karticu za koju godinu. A ono što je najbitnije, ovo nije jeftini TN panel, ovo je pravi IPS panel, što znači da će obrisati pod sa bilo kojim TN panelom na tržištu. Jedina loša strana ovog monitora je to što izgleda pomalo ružnjikavo. Možda i ne toliko ružno koliko geeky.

 

21_nec231

 

Ne tako davno, ako bi ste želeli da kupite IPS ili S-PVA panel morali bi ste da odvojite pozamašnu sumu novca u vrednosti boljeg polovnog automobila, a sve pogodnosti ovog panela su mogli da koriste samo profesionalni dizajneri i entuzijasti koji su bili spremni da daju pare za ovakvu vrstu „premije“.

Međutim, sada NEC-ov full HD EA231 monitor ulazi u cenovni rang od 300eur, to je još uvek daleko od standardnih monitora od 23″ ali verovatno vredi te pare.

Ima osvetljenje od 270cd/m2 i kontrast od 1000:1. Ovo možda ne zvuči oduševljavajuće kao kod mnogih drugih trenutnih monitora koji se vade na merketinške trikove a ustvari sadrže jeftin TN ekran, ali verujte nam na reč, ovo su sasvim dovoljne vrednosti za jedan monitor.

Godinama unazad, jedina tehnička prednost TN panela je bila njihova ekstremna brzina (odziv), nešto što je vrlo bitno samim igračima. IPS panel na EA231 ima odziv od 14ms, što nije ni približno brzo kao jeftini TN paneli. Mada, ako niste igrač i igrice vam nisu toliko bitne a vaš hobi je više u delu samih fotografija, video ili grafičkog dizajna, ovaj proizvod će vam biti veoma interesantan jer dobijate profesionalne specifikacije po potrošačkoj ceni.

 

EA231 će početi da se isporučuje u Evropu krajem septembra, ali neće biti široko rasprostranjen u svim prodavnicama.

 

Izvor : fudzilla

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi