| Vesti | Hardver | MSI monitori od sada G-Sync kompatibilni
Hardver

MSI monitori od sada G-Sync kompatibilni

GSync

Nakon što kompanija NVIDIA saopštila javnosti svoje najnovije drajvere, MSI je u svom saopštenju izjavio da su njihovi monitori od sada G-Sync kompatibilni.

Samim tim, ova tehnologija će omogućiti G-Sync da može da se koristi na Adaptive Sync monitorima.

G-Sync, anti-tearing, anti-flickering i anti-stuttering tehnologija monitora koja je dizajnirana od strane NVIDIA-e, je bila prvobitno ekskluzivna za monitore koji su zavredneli NVIDIA sertifikat.

Uz najnovije izdanje NVIDIA GPU drajvera, NVIDIA sada omogućuje korišćenje G-Sync-a na monitorima koji imaju podršku za Adaptive Sync tehnologiju kada su povezani na NVIDIA grafičku kartu.

U ovom trenutku, nisu svi Adaptive Sync monitori na tržištu potpuno G-Sync kompatibilni.

MSI, u drugu ruku, je bio testirao Adaptive Sync monitore kako bi utvrdili da li su oni G-Sync kompatibilni. U rezultatima ustupljenim sa testiranja, iz kompanije MSI su za svrhu testiranja koristili grafičke karte MSI RTX 2070 Ventus 8G, MSI RTX 2080 Ventus 8G, kao i MSI GTX 1080 Gaming 8G.

Kao sistemske zahteve za G-Sync kompatibilnost navode grafičku kartu NVIDIA 10 serije (pascal) ili višu, VGA drajver verzija mora biti novija od 417.71, Display Port 1.2a kabl, kao i Windows 10.

 

GSync 01

 

Izvor: MSI

 

Komentarišite na forumu…