| Vesti | Hardver | Microsoft se nada preokretu sa svojim Zune HD plejerom
Hardver

Microsoft se nada preokretu sa svojim Zune HD plejerom

 

 

Microsoft će još jednom pokušati da preotme deo kolača od Apple-ovog iPod-a koji se za sada drži na ubedljivom prvom mestu kada su u pitanju ovi prenosnici. Microsoft bi u sredu trebalo da predstavi svoju poslednju verziju Zune media plejera. Nakon tri godine i nebrojene količine novca potrošene na razvoj ovog plejera, Microsoft se nada da će konačno uspeti da preuzme deo kolača od iPod-a sa svojim novim Zune HD plejerom.

 

Plejer će imati touch-screen od 3.3″, mogućnost „streaming“-a muzičkog sadržaja, kao i reprodukciju video snimaka zajedno sa podrškom za HDTV u 720p rezoluciji. Verzija Zune HD plejera od 16GB već je dostupna u „retail“ prodaji po ceni od 219.99$, dok za verziju od 32Gb treba izdvojiti 289.99$.

Sudeći po specifikacijama, trebalo bi da očekujemo zaista dobar i zaokružen proizvod. Sa druge strane, skorije izjave Steve Jobsa povodom nove linije iPod-a i upgrade-a njihovog plejera Nano sa kamericom nimalo ne idu u prilog Microsoftu. Ako se prisetimo, za poslednje dve godine Apple je prodao preko 30 miliona Iphone-a i zabeležena je cifra od 1.8 milijardi „downolad“-ovanih aplikacija.

 

15_zuneHD

Bez obzira na to, ovde se i dalje priča o Microsoftu, jednoj od najvećih softverskih i hardverskih kompanija na svetu koja je poznata po svom strpljenju.

„Može se sasvim argumentovano reći da je ovo Microsoftov prvi pravi pogodak u ovom smeru“, izjavio je Stephen Baker, podpredsednik analističke grupacije NPD Group. „Zapamtite, lestvica koja pokazuje prodaju ne mora da bude tako visoko pozicionirana da bi Microsoft bio zadovoljan prodajom. Niko ne razmišlja o tome da svrgne iPod sa trona… Microsoft najzad ima proizvod u koji imaju puno poverenja“.

 

15_zuneHD_black

Zune HD u specifikacijama ima i OLED (organic light emitting diode) ekran i moći će da šalje HD video na HDTV uređaje koristeči novi Zune AV dock, koji će se prodavati odvojeno.

 

„Korisnici će moći da kupe ili iznajme HD sadržaj sa Zune marketplace-a“, rekao je Microsoft u svojoj izjavi. Verzija od 16GB će biti dostupna u crnoj boji dok će se verzija od 32GB pojaviti u „platinum“ varijanti. Kupci mogu izabrati i varijante plejera u crvenoj, zelenoj, ili plavoj boji nakon što krene zvanična prodaja.

Zune HD će takođe moći da pokrene razne video igre, HD radio, i imaće u ponudi aplikaciju za preporuku muzike, Smart DJ.

 

 

Izvor: cnet

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi