| Vesti | Hardver | Microsoft Lumia 950 i 950 XL pametni telefoni stigli i u Srbiju
Hardver

Microsoft Lumia 950 i 950 XL pametni telefoni stigli i u Srbiju

Microsoft Lumia 950 XL

Dugo očekivani Microsoft premijum modeli Lumia pametnih telefona – 950 i 950 XL, konačno su stigli i na srpsko tržište. Vodeći modeli prvi su iz Lumia portfolia koji dolaze sa Windows 10 platformom, a nude prepoznatljivo iskustvo koje se prostire na sve Windows uređaje.

Sa odlikama poput Windows Hello beta interfejsa za Lumia uređaje i Continuum opcije za telefone, nove PureView kamere sa senzorima od 20 megapiksela i Triple LED prirodnim blicem, Lumia 950 i Lumia 950 XL modeli nude najbolje od Microsoft inovativnih tehnologija. Ovi pametni telefoni snimaju 4K video sa zadivljujućim HD prikazima, a mogu da se pohvale i izuzetnom procesorskom snagom, zahvaljujući poslednjoj generaciji Qualcomm Snapdragon procesora.

„Microsoft je dizajnirao Lumia 950 i Lumia 950 XL za ljude koji žele najproduktivnije smart telefone koji rade na najproduktivnijem operativnom sistemu“, izjavio je Nebojša Radojević iz kompanije Microsoft, zadužen za maloprodajnu partnersku mrežu u Srbiji. „Lumia 950 i 950 XL predstavljaju idealne partnere za sve uređaje sa Windows 10 platformom, jer profesionalcima koji su u stalnom pokretu pružaju vrhunski uređaj, koji sada može da radi kao PC. Sa kompletnim Windows 10 sistemom i karakteristikom kao što je Continuum za telefon, sada je rad sa mobilnog telefona lakši nego ikada, bilo da radite iz kancelarije, od kuće, ili dok ste na putu.“

 

Microsoft Lumia 950 XL 1 T Microsoft Lumia 950 XL 2 T

 

Lumia 950 i Lumia 950 XL su prvi Lumia telefoni koji dolaze sa fabrički instaliranim Windows 10 operativnim sistemom, čime je ispunjeno obećanje da će korisnicima biti pruženo poznato i nesmetano iskustvo interaktivne upotrebe svih Windows uređaja, i to zahvaljujući ugrađenoj Office aplikaciji koja preko OneDrive-a i Cloud-a pristupa svemu što je korisnicima bitno u poslu i svakodnevnom životu.

 

Microsoft Lumia 950 XL 3 T Microsoft Lumia 950 XL 4 T

 

Oba Lumia modela imaju i Continuum – Windows 10 funkciju koja omogućava da se mobilni telefoni koriste kao PC, povezujući ih sa monitorima i prenoseći zabavu na veći ekran, ili dodavanjem tastature i miša koji transformišu telefon u PC sa Windows 10 aplikacijama, kao što je Microsoft Office, uz mogućnost simultanog obavljanja razgovora i drugih poslova.

 

Microsoft Lumia 950 XL 5 T Microsoft Lumia 950 XL 6 T

 

Superiorne performanse ovih telefona ogledaju se i u Quad HD AMOLED ekranima sa gustinom piksela od čak 564ppi, što omogućava odličnu vidljivost, čak i pri direktnoj izloženosti sunčevoj svetlosti. Tu je i Microsoft PureView tehnologija kamere, sa senzorima od 20MP i trostrukim LED prirodnim blicem. Ovakva kamera beleži idealne fotografije čak i u najzahtevnijim uslovima, a one potom mogu biti automatski sinhronizovane preko svih Windows 10 uređaja i podeljene sa prijateljima, uz pomoć Windows Photo aplikacije.


Microsoft Lumia 950 XL 7 T Microsoft Lumia 950 XL 8 T

 

Lumia 950 i 950 XL pametni telefoni naći će se u narednim danima u ponudi ovlašćenih Microsoft partnera, po preporučenim maloprodajnim cenama od 628 evra, odnosno 76,999 dinara (za model Lumia 950).

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu