| Vesti | Hardver | Microsoft će korisnicima piratskih verzija Windows-a ponuditi besplatan prelazak na Windows 10
Hardver

Microsoft će korisnicima piratskih verzija Windows-a ponuditi besplatan prelazak na Windows 10

Microsoft Windows 10

Nakon što ste pročitali naslov, verovatno ste se odmah zapitali u čemu je caka. Odgovor je da još nismo sigurni o čemu se zapravo radi, ali je činjenica da će kompanija Microsoft svim svojim korisnicima, bez obzira na to da li imaju piratske ili originalne verzije Windows-a, ponuditi besplatan upgrade na Windows 10, koji inače izlazi ovog leta.

Ovakav potez je, između ostalog, pokušaj Microsoft-a da plasira legitimne verzije svog softvera stotinama miliona korisnika Windows-a u Kini. Neke nedavne studije su pokazale da tamo čak tri četvrtine ukupnog računarskog softvera koji je u upotrebi, nije adekvatno licencirano. 

Terry Myerson, koji predvodi Microsoft-ovu jedinicu za operativne sisteme, je objavio ovakav plan kompanije na WinHEC tehnološkoj konferenciji u Šenženu, u Kini, a u telefonskom intervjuu sa Reuters agencijom je izjavio: „Nadogradićemo sve kvalifikovane sisteme, kako originalne, tako i one koji to nisu, na Windows 10.“

 

Microsoft Windows 10 1

 

Prema njegovim rečima, plan je da pokušaju da angažuju stotine miliona Windows korisnika u Kini, ali nije dao nikakvo detaljnije objašnjenje. Dodao je samo da će Windows 10, na globalnom nivou, biti pušten na tržište negde tokom „ovog leta“.

 

Microsoft Windows 10 2

 

Ovo je inače prvi put da Microsoft stavlja neki vremenski okvir na izbacivanje operativnog sistema, iako je Windows 10 prvobitno bio očekivan za jesen, na osnovu kompanijine dosadašnje tradicije.

 

Izvor: Guru3D

 

Komentarišite na forumu