| Vesti | Hardver | Lenovo predstavlja nove tablete, AIO desktop računare i laptope
Hardver

Lenovo predstavlja nove tablete, AIO desktop računare i laptope

Lenovo CES PCs

Kompanija Lenovo je na CES-u 2015 najavila nove Android tablete pristupačne A serije, tačnije dva Lenovo TAB 2 A7 modela, kao i FLEX 3 laptope sa Windows operativnim sistemom koji dolaze u modelima od 11, 14 i 15 inča.

Predstavljeni su Lenovo U31 i U41 laptop računari, a proširena je i linija all-in-one desktop računara koju čine modeli B50 3D Camera, inače prvi Lenovo desktop računar sa Intel RealSense 3D kamerom, i modeli C20, C40 i C50. 

 

FLEX 3 laptop stiže sa šarkom koja omogućava potpunu rotaciju ekrana (touch screen-a), tako da laptop može da se koristi i kao tablet. Tanak i lagan, prilagodljivi laptop FLEX 3 dolazi sa operativnim sistemom Windows 8.1 Update sa „živim poljima”, tzv. live tiles. FLEX 3 uređaje pokreće peta generacija Intel Core i7, odnosno Pentium procesora u modelu od 11 inča. Korisnici na raspolaganju imaju prostor za skladištenje od 1TB, dok je HD ekran prisutan kod 11-inčnog modela, odnosno FHD kod modela od 14 i 15 inča, a tu su i stereo zvučnici sa Dolby Home Theatre sertifikatom.

 

Lenovo CES PCs 01 T Lenovo CES PCs 02 T Lenovo CES PCs 03 T

 

Lenovo laptopi S31 od 13 inča i S41 od 14 inča takođe dolaze sa Windows 8.1 Update operativnim sistemom. Ovi laptopi S serije su debeli svega 19,5mm i teški oko 1,8kg. Pokreće ih peta generacija Intel Core i7 procesora, a opciono dolaze i sa sledećom generacijom NVIDIA GeForce grafike. Što se skladištenja tiče, u zavisnosti od modela korisnici mogu birati SSHD sa maksimalno 1TB prostora ili SSD do 256GB. Takođe dolaze sa stereo zvučnicima sa Dolby Home Theatre sertifikatom.

 

Lenovo CES PCs 04 T Lenovo CES PCs 05 T

 

Lenovo je predstavio i pristupačne TAB 2 tablete sa početnom maloprodajnom cenom od svega 79 američkih dolara, modele A7-10 i A7-30, koji rade na sistemu Android 4.4. A7-10 ima bateriju koja traje i do 8 sati i poseduje najbitnije karakteristike koje bi jedan tablet trebao da ima, uključujući prostor za skladištenje od 32GB na Micro SD kartici, procesor MediaTek Quad Core, IPS ekran rezolucije 1024 x 600 i Dolby zvuk. Dolazi samo u crnoj boji. A7-30 nudi iste ključne karakteristike sa dodatnom 3G opcijom za pozive. Ovaj „fablet”, pored telefonskih poziva omogućenih podrškom za SIM karticu, nudi i 3G tehnologiju koja omogućava streaming videa i muzike. Korisnici mogu da izaberu jednu od četiri boje – plavu, rozu, belu ili crnu.

 

Lenovo CES PCs 06 T

 

Prvi Lenovo AIO računar sa Intel RealSense 3D kamerom, model B50 3D Camera dolazi sa Windows 8.1 Update operativnim sistemom. 3D kamera ima senzor za boje i dubinu, rezolucije 1080 piksela. Računar je opremljen sa četiri Intel RealSense iskustva, uključujući „Out of Box Experience“, „Personify“, „Wave Warrior“ i „BBB Goal“, za maštovite funkcije video četova, igranja igrica i manipulisanja objektima u tri dimenzije.

 

Lenovo CES PCs 07 T

 

Sa ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 23,8 inča, FHD rezolucijom (1920 x 1080) i sledećom generacijom NVIDIA GeForce grafike, B50 3D Camera nudi jedinstveno vizuelno iskustvo sa Dolby zvukom i JBL zvučnicima. Opremljen je i DVD rezačem radi transfera multimedijalnog sadržaja. Pokreće ga četvrta generacija Intel Core i7 procesora, a nudi i WiFi i HDMI konekcije. Dostupne su varijante u crnoj i srebrnoj boji, sa tastaturom i mišem.

 

Lenovo CES PCs 08 T

 

Pristupačni all-in-one desktop računari C serije nude izbor od tri veličine ekrana: model C20 od 19,5 inča, model C40 od 21,5 inča i model C50 od 23 inča, kao i opcioni ekran osetljiv na dodir sa Full HD rezolucijom, slikom od ivice do ivice i operativnim sistemom Windows 8.1 Update.

 

Lenovo CES PCs 09 T Lenovo CES PCs 10 T

 

Ovi AIO računari su opremljeni sa DVD rezačem, zvučnicima okrenutim ka napred, opcionom grafikom sledeće generacije NVIDIA GeForce ili AMD R5, kao i sa WiFi podrškom. Dolaze u beloj i crnoj boji, a pokreće ih Intel Core i5 procesor četvrte generacije.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu