| Vesti | Hardver | Lenovo predstavio nove YOGA tablete i Y seriju gejming PC računara
Hardver

Lenovo predstavio nove YOGA tablete i Y seriju gejming PC računara

Lenovo YOGA Y

Kompanija Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavila veliki broj novih proizvoda, među kojima su novi YOGA tableti – YOGA Tab 3 Pro i YOGA Tab 3, kao i nova Y serija gejming računara koja uključuje dva desktop računara – Lenovo ideacentre Y900 i Y700, i jedan laptop – Lenovo ideapad Y700.

YOGA Tab 3 Pro dolazi sa ugrađenim projektorom koji može da projektuje sliku veličine do 70 inča i koji je optimizovan za Netflix. Opremljen je sa 4 prednja JBL zvučnika koji reprodukuju visoko-oktanski zvuk, sa Dolby Atmos sistemom. YOGA Tab 3 modeli od 8 i 10 inča poseduju i novu rotirajuću kameru koja se može kontrolisati pokretom i koja je idealna za pravljenje fotografija i video snimaka pod bilo kakvim uglom. Sa izuzetno velikim kapacitetom baterije, korisnici mogu dugo da gledaju različite multimedijalne sadržaje, i to pomoću LTE podrške. 

Gledanje filmova, igranje igrica ili surfovanje internetom na YOGA Tab 3 Pro uređaju je sada značajno bolje uz novi ekran od 70 inča. Ovaj tablet ima poboljšan i optimizovan projektor koji se sada može rotirati za 180 stepeni i projektovati snimke na zid ili plafon, a takođe je poboljšan i kvalitet snimaka koji se projektuju. Uz 299 piksela po inču, 10.1-inčni QHD monitor (2560 x 1600) prikazuje značajno oštrije slike i prirodnije boje uz Smart Display tehnologiju. Kako bi se obezbedila i veća čistoća i jačina zvuka, prisutna su i 4 prednja zvučnika, dok je za fina podešavanja zadužena Wolfson Master Hi-Fi tehnologija.

 

Lenovo YOGA Y 1 T

 

YOGA Tab 3 Pro je napravljen od kvalitetnih materijala poput aluminijuma i imitacije kože, pri čemu je zadržao svoj izuzetno tanak dizajn. Otporan na prskanje vode i izbalansiran za prijatno držanje, ovaj tablet se ističe u moru sličnih uređaja. S obzirom da poseduje Smart Window 2.0 opciju za bolji multitasking, korisnici sada mogu da rade mnogo brže, a na raspolaganju imaju i 3 aktivne aplikacije na jednom prozoru, uz raspored aplikacija kao na ekranima mobilnih telefona, za lakši pregled.

Dostupan sa ekranom od 8 i 10 inča, YOGA Tab 3 je kreiran za video sadržaj i ima izdržljivu bateriju i LTE podršku. Oba modela su prevashodno namenjena za korišćenje video i multimedijalnih aplikacija, i opremljeni su FHD (1,280 x 800) ekranom, stereo zvučnicima i Dolby Atmos sistemom, a pritom su teški svega 466g.

 

Lenovo YOGA Y 2 T

 

Lenovo YOGA Tab 3 Pro će biti dostupan u crnoj boji, dok će 8-inčni i 10-inčni YOGA Tab 3 biti dostupan u tamno sivoj boji. YOGA Tab 3 od 8 inča će imati maloprodajnu cenu od 199 evra (WiFi model), odnosno 249 evra (LTE model) i na tržištu će se naći od oktobra 2015. YOGA Tab 3 od 10 inča će imati maloprodajnu cenu od 299 evra (WiFi), odnosno 349 evra (LTE) i biće dostupan od novembra, dok će YOGA Tab 3 Pro imati maloprodajnu cenu od 349 evra (WiFi), odnosno 599 evra (LTE) i biće dostupan takođe od novembra.

Nova Y serija uređaja i dodataka je dizajnirana kako bi entuzijasti i gejmeri mogli da je koriste i za poslovne zadatke i za zabavu. Novi ideacentre Y900 i Y700 desktop računari nude moderan dizajn sa unutrašnjim i spoljašnjim crvenim LED osvetljenjem, dok se u unutrašnjosti kućišta nalaze komponente za pokretanje najzahtevnijih igara i dovoljno prostora za buduće nadogradnje. Za one koji su u pokretu, novi ideapad Y700 pruža mobilnost laptopa uz dovoljno snage da izdrži sve zadatke, od poslovnih aktivnosti do zahtevnih video igara.

 

Lenovo YOGA Y 3

 

Lenovo ideacentre Y900 i Y700 računari su opremljeni Intel Quad Core i7 procesorima do 6. generacije i opcijama za diskretnu grafiku. Nadogradnja na ideacentre Y900 i Y700 modelima je jednostavna, pri čemu im je kućište dovoljno veliko da u njega stane kompletna ATX matična ploča i dodatno napajanje do 1000W. Novi ideacentre Y900 podržava i do dve grafičke karte, sistem za kabliranje je veoma praktičan, a moguća je i nadogradnja rashladnog sistema ventilatorima od 120mm i 140mm.

 

Lenovo YOGA Y 4 T

 

Lenovo ideapad Y700 predstavlja kombinaciju mobilnosti laptopa i snage najnovijih Intel ili AMD procesora i diskretne grafike. Uz moćne JBL zvučnike i sabvufer, kao i opcioni multitouch ekran sa 10 tačaka ili Intel RealSense 3D kameru (na 15-inčnom laptopu), novi ideapad Y700 je napravljen za impresivno iskustvo prilikom igranja video igara.

 

Lenovo YOGA Y 5 T

 

Lenovo je napravio i 5 dodataka za Y seriju, koji bi trebalo da poboljšaju iskustvo prilikom igranja. Dodatke čine: Y Gaming Surround Sound slušalice (po ceni od 69,99 američkih dolara), Y Gaming miš (po ceni od 69,99 američkih dolara), Y Gaming mehanička tastatura (po ceni od 139,99 američkih dolara), Y Gaming ranac za laptop (po ceni od 99 američkih dolara) i Y Gaming podloga za miša (po ceni od 99 američkih dolara).

Lenovo ideacentre Y900 i Y700 računari se očekuju na tržištu od novembra, po preporučenim maloprodajnim cenama od 1599, odnosno 999 američkih dolara, a Lenovo ideapad Y700 se očekuje od oktobra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 799 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu