| Vesti | Hardver | Lenovo najavljuje novi ThinkPad 10 tablet
Hardver

Lenovo najavljuje novi ThinkPad 10 tablet

Lenovo ThinkPad 10

Kompanija Lenovo je na TechWorld konferenciji u Pekingu predstavila novi poslovni tablet ThinkPad 10 koji dolazi sa ThinkPad Pro olovkom i pruža veću preciznost pri korišćenju, a sa novim bezbednosnim sistemom poslovne klase, nudi i bolju zaštitu podataka. Kompanija Lenovo nastavlja da proširuje ponudu opcionih dodataka za ThinkPad 10, što uključuje i novu ThinkPad Folio tastaturu u elegantnom i laganom kućištu.

Korisnici koji nose posao sa sobom, a koji ne mogu da se odluče između laptop i tablet uređaja, biće oduševljeni novim ThinkPad 10 uređajem sa fleksibilnim režimima rada. Dizajniran da pruži kompletno PC iskustvo, ovaj tablet nudi performanse koje su korisnicima neophodne da bi obavili osnovne poslovne zadatke, kao što su kreiranje prezentacija, priprema dokumenata, slanje e-mailova, video razgovori itd.

Uz operativni sistem Windows 10 Pro i quad-core Intel Atom procesor, ovaj tablet može biti povezan sa opcionom ThinkPad 10 Folio ili Ultrabook tastaturom, kao i sa opcionom ThinkPad baznom stanicom za povezivanje sa perifernim uređajima, poput monitora ili štampača. Uz dužinu trajanja baterije do skoro 10 sati, korisnici mogu duže da budu u pokretu i nezavisni od izvora struje. ThinkPad 10 može da se pohvali i WUXGA rezolucijom (1920 x 1200p) i IPS ekranom osetljivim na dodir, koji može biti uparen sa opcionom Anti-Glare folijom za poboljšanu vidljivost na jakom suncu ili 4-slojnom Privacy folijom za privatnost u svakom okruženju.

 

Lenovo ThinkPad 10 1

 

Korisnici mogu da dobiju još više od svoje ThinkPad Pro olovke, ako preuzmu WRITEit aplikaciju koja omogućava pisanje na praktično svakom polju za tekst i pretvaranje rukopisa u štampani tekst. Tu je i praktični QuickShot poklopac koji automatski pokreće kameru uz jednostavno zavrtanje preklopa, kako bi korisnicima omogućio da zabeleže trenutak sa kamerom od 5MP. Sa 3G/4G LTE podrškom, korisnici mogu da se povežu na internet skoro bilo gde u svetu. Ojačane bezbednosne karakteristike dopunjuju mobilne karakteristike ovog uređaja. Tablet dolazi u ponudi sa opcionom dTPM enkripcijom, očitavanjem otiska prsta i smart čitačem kartica. Lenovo nudi i uslugu poslovne klase i podršku za tablet, uključujući modele pravljene po narudžbini, obeležavanje imovine i lasersku gravuru, prioritetnu podršku, vraćanje sistemskih podešavanja na poslednju zabeleženu konfiguraciju itd.

 

Lenovo ThinkPad 10 2

 

ThinkPad 10 će se naći na svetskom tržištu tokom avgusta ove godine, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 549 američkih dolara, a tokom promocije će biti dostupni i mnogi opcioni dodaci za novi tablet.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu