| Vesti | Hardver | Novi Lenovo desktop računari namenjeni poslovnim korisnicima
Hardver

Novi Lenovo desktop računari namenjeni poslovnim korisnicima

lenovo

ThinkCentre A70 i M70e nude moćne performanse i stil po pristupačnim cenama

RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 29. septembar, 2010. godina: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je danas ThinkCentre A70 i M70e, dva desktop računara koji kombinuju nov, stilski dizajn sa moćnim radnim karakteristikama po pristupačnim cenama. Namenjen malim i srednjim preduzećima, model A70 poseduje najnovije radne, memorijske i grafičke performanse sa početnom cenom nižom od 400 dolara. Model M70e predstavlja A70 platformu nadogradjenu naprednim karakteristikama za veću mogućnost nadogradnje, stabilnosti i lakoće rukovanja za naprednije poslovne korisnike.

„Desktop računari ostaju osnova mnogih poslovnih rešenja današnjice, sa velikim brojem malih i srednjih poslovnih korisnika koji zavise od pouzdanih PC performansi za izvršavanje operativnih zadataka od velike važnosti,“ izjavio je Tom Shell, potpredsednik odeljenja, ThinkCentre Desktop Product Marketing, kompanije Lenovo. „Modeli ThinkCentre A70 i M70e nude praktične performanse i dopadljiv dizajn po veoma povoljnim cenama.“

 

06_lenovo-m70e-A70

 

Desktop računari dolaze u dve veličine. Oni takođe poseduju nov i moderan minimalistički dizajn koji je ujedno funkcionalan. Dugme za uključivanje, media karakteristike i USB portovi smešteni su na prednjoj strani kompjutera, a nova ručka smeštena na vrhu računara čini ih lakšim za pomeranje.

Ovi desktop računari nude mnogo više od izvršavanja osnovnih kompjuterskih zadataka. Sa procesorskim karakteristikama koje omogućavaju izvršavanje više aplikacija istovremeno, korisnici su u prilici da rade na prezentacijama, edituju slike, pretražuju internet i šalju mejlove dok je nekoliko prozora aktivno.

 

Računari obuhvataju:

  • Procesor po izboru – Intel Core2Duo, Pentium ili Celeron. Core2Quad procesori su dostupni u modelu M70e
  • Grafiku po izboru – NVIDIA GeForce FX380 Quadro ili Intel integrisanu GMA X4500 grafiku
  • DDR3 memoriju do 4 GB. Velike hard diskove kapaciteta do 500 GB iIi do 1 TB na modelima M70e
  • Gigabitni eternet i DVD rezač
  • Paket Lenovo ThinkVantage alatki uključujući opcije Rescue and Recovery i System Update

 

Model M70e poseduje poseban prekidač i sistem onemogućavanja korišćenja USB porta u slučaju neovlašćenog pristupa, stabilnu hardversku platformu i veće mogućnosti nadogradnje, 8-1 čitač kartice i do osam USB i multiple serial portova. Model M70e takođe pomaže korisnicima da kontrolišu potrošnju energije: poseduje GREENGUARD sertifikat i ispunjava Energy Star 5.0 specifikacije. Korisnici su u prilici da koriste Lenovo Power Manager funkciju kako bi pratili utrošak električne energije, a i mogu izabrati opciju da koriste samo 85% energetskih kapaciteta.

Lenovo nudi niz usluga optimizovanih za SMB i velike poslovne korisnike, kao što su opcije Online Data Backup kako bi se osigurala zaštita podataka, Hard Disk Retention kako bi se sačuvali podaci prilikom dekomisije računara i Priority Support kako bi se lakše pristupilo tehničkoj podršci 24/7.

 

Cene i dostupnost

Početkom meseca, ThinkCentre A70 biće dostupan preko Lenovo poslovnih partnera, dok će model ThinkCentre M70e biti dostupan preko poslovnih partnera i adrese www.lenovo.com. Početne cene za modele ThinkCentre A70 i M70e su 379 dolara za model ThinkCentre A70, i 559 dolara za model M70e. U cene nije uključen PDV.

 

Komentarišite na forumu