| Vesti | Hardver | Kingston lansirao Managed Model IronKey D300S enkriptovanog USB-a
Hardver

Kingston lansirao Managed Model IronKey D300S enkriptovanog USB-a

Kingston

Kingston je objavio da je od danas na tržištu dostupan Managed model njihovog IronKey D300 Serialized (D300SM) ekriprovanog USB Flash drive-a.

Ovaj potpuno enkriprovani managed USB drive je ključna komponenta u praćenju industrijskih standarda enkripcije visokog stepena koju donosi postojeća D300 serija, koja je u potpunosti u skladu sa GDPR regulativom kao i finansijskim regulacijama u saveznoj državi New York.

IronKey D300SM zahteva korišćenje IronKey EMS ili SafeConsole od strane DataLocker-a, koji omogućuju centralizovano pristupanje i upravljanje stotinama jedinica.

Bilo da se radi o pristupu preko cloud tehnologija ili lokalno, on primenjuje rešenja specifična za disk jedinice, kao što su jačina lozinke i ograničenja ponovnih pokušaja, zatim dozvoljava administratorima da daljinski onemogućavaju izgubljene ili ukradene Flash uređaje, resetuje lozinke i drugo.

Ovo je ujedno i prvi IronKey drive koji podržava SafeConsole, što omogućava korišćenje korisnicima koji već od ranije imaju instaliran SafeConsole.
IronKey D300SM je FIPS 140-2 Level 3 sertifikovan i koristi 256-bitnu AES hardversku enkripciju u XTS modu. Drive takođe ima jedinstveni serijski broj kao i bar kod, što mrežnim administratorima omogućava da lako skeniranju ili pročitaju kod tokom fizičke revizije, što proces čini efikasnijim i jednostavnijim.

 

Kingston 01

 

Takođe, virtuelna tastatura omogućava korisnicima da unesu lozinku sa klikovima miša, umesto da koriste fizičku tastaturu, na taj način štiteći od mogućeg keylogging-a prilikom korišćenja disk jedinice na drugim računarima. “Predstavljanje novog Managed modela u našoj višestruko nagrađivanoj IronKey D300 seriji daje Kingstonu još kompletniju liniju enkriptovanih USB rešenja za poslovne organizacije svih nivoa i tipova,” kaže Pasi Siukonen, rukovodilac tima za tehničke resurse za Kingston u okviru EMEA regije.

„Ovo je naš prvi enkriptovani USB koji je kompatibilan sa više platformi, pa tako trenutni SafeConsole ili IronKey EMS korisnici mogu lako da dodaju ili uvedu D300SM u trenutni radni proces svoje organizacije.“ IronKey D300SM je dostupan u kapacitetima od 4GB do 128GB i ima ograničenu petogodišnju garanciju, kao i besplatnu tehničku podršku.

 

Izvor: Kingston

 

Komentarišite na forumu…