| Vesti | Hardver | Kingston DDR3-2133 na samo 1,65V
Hardver

Kingston DDR3-2133 na samo 1,65V

kingston

Kako se datum pojavljivanja Intel-ove nove (Core i5 + P55) platforme bude približavao tako će se kompanije utrkivati kako bi privukle pažnju na sebe i svoje proizvode. Ovo smo mogli primetiti brojnim prikazima P55 baziranih matičnih ploča koje su već sada spremne.

Naravno viđaćemo sve više memorijskih kitova namenjenih visokim overklok dometima, koje će naravno dosezati sa veoma niskim naponom. Kako se unutar Core i5 procesora nalazi integrisan dvokanalni memorijski kontroler jasno je da će memorije biti optimizovane za rad u „dual-chanel“ modu.

 

 

Jedan ovakav kit najavljen je iz Kingston-a. Pomenuti kit biće sertifikovan na DDR3-2133 pri naponu od samo 1,65V. Ovo ga svrstava u module koji su bezopasni po Intel-ov integrisani memorijski kontroler sudeći po onome što znamo o Core i7 procesoru.

Što se latencija tiče radi se o CL8 memoriji, što je prilično „zategnuto“ s obzirom na brzinu za koju je sertifikovana ova memorija. Trenutno se ništa ne pominje o ceni i dostupnosti, ali verujemo da će ovi moduli uskoru ugledati svetlost dana.

 

6_khx_ddr3_2133

 

 

Izvor: www.tweaktown.com

Komentarišite na forumu

 

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar