| Vesti | Hardver | Intel širi seriju procesora 2010 Intel Core na moderne i izuzetno tanke laptopove
Hardver

Intel širi seriju procesora 2010 Intel Core na moderne i izuzetno tanke laptopove

intel

SANTA KLARA, Kalifornija, 24. maj  2010. godine  – Komapnija Intel je danas predstavila nove procesore serije Intel® CoreTM, čime je proširila nagrađivanu seriju procesora Intel Core na moderne i izuzetno tanke laptopove. Lagani prenosivi laptopovi, debljine manje od 2.5 cm i težine samo od 1 do 2.3 kg, omogućavaju potrošačima odlične performanse, trajanje baterije, kao i dobro povezivanje na mrežu dok su u pokretu.

Zasnovani na 32 nanometarskoj (nm) tehnologiji proizvodnje kompanije Intel, procesori su za više od 32 odsto manji  i pružaju za 32 odsto bolje performanse, i sve to u okviru laganog i tankog dizajna. Ovi novi procesori takođe smanjuju potrošnju energije za više od 15 odsto, što ima za posledicu nenadmašno trajanje baterije.

 

slika_1

 

„Potrošači žude za laptopovima koji pružaju dobar stil i performanse, a novi 2010 Intel® CoreTM Ultra-Low Voltage procesori namenjeni izuzetno tankim laptopovima objedinjuju obe karakteristike“, kaže Mooly Eden, potpredsednik i direktor PC grupe za rad sa klijentima u okviru Intela. „Liderstvo kompanije Intel u 32nm high-k metal gate tehnologiji izrade, kombinovano sa naprednom arhitekturom i dizajnom omogućilo je stvaranje tanjih, lakših i bržih laptopova u odnosu na prethodne modele, uz izuzetno dugotrajnu bateriju. Uz nove procesore, korisnici će biti u prilici da iskuse kraće vreme odziva sistema i manje čekanje. „

Procesori koji poseduju Intel® Turbo Boost tehnologiju automatski će ubrzati performanse, u odnosu na obim posla, pružajući korisnicima trenutno pojačanje performansi kadgod je to potrebno. Intel® Hyper-Threading tehnologija, dostupna u serijama procesora Intel® CoreTM i7, Intel® CoreTM i5 i Intel® CoreTM i3, pruža odziv i pomaže da bude smanjena latentnost kada korisnik obavlja više zadataka istovremeno.

Zahvaljujući Intel® HD grafici, procesori pružaju kristalno jasne vizuelne efekte, rezonantne boje i video visoke definicije (HD video) kao i audio reprodukcije.

 

slika_2

 

slika_3

 

Povrh svega, nedavno predstavljeni čipset Mobile Intel® 5 Series Chipset, dizajniran za upotrebu na ULV laptopovima, proširuje podršku za višestruke video i audio opcije, unapređuje zaštitu podataka i PC-a zahvaljujući Intel® Anti-Theft tehnologiji i pruža robusnu zaštitu podataka za korisnike digitalnih sadržaja.

Očekuje se da će proizvođači kompjutera kao što su Acer, Asus, Lenova i MSI, predstaviti više od 40 modela laptopova koji će biti ponuđeni po različitim cenama. Za dodatne informacije i fotografije proizvoda, posetite www.intel.com/pressroom/kits/ultrathin. Da saznate kako izuzetno tanak dizajn može učiniti vaš život u pokretu boljim, posetite blog Intel Inside Scoop.

 

Komentarišite na forumu