| Vesti | Hardver | Manje od mini-ITX-a – Gigabyte Thin mini-ITX
Hardver

Manje od mini-ITX-a – Gigabyte Thin mini-ITX

Gigabyte Thin mITX

Gigabyte je pre koji dan predstavio najnoviju seriju matičnih ploča baziranih na „Thin Mini-ITX“ formatu. Nove Gigabyte H77TN i B75TN matične ploče omogućavaju izradu tankih i kompaktnih All-In-One (AIO) PC računara koji se pridržavaju Intel-ove AIO PC specifikacije.

Sa niskoprofilnim dizajnom koji je 43% tanji u odnosu na tradicionalne Mini-ITX ploče, Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče nude punu PC funkcionalnost uz performanse i specifikacije koje biste očekivali i od tradicionalnog PC-a.

Dodatno, Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče nude fleksibilne naponske ulaze, kao i I/O mogućnosti za proširenje koje ih čine pogodnim za širok raspon komercijalnih i industrijskih PC konfiguracija koje su pri tome i kompatibilne sa Intel-ovom Thin Mini-ITX specifikacijom.

 

Gigabyte Thin mITX 9

 

„Gigabyte-ove Thin Mini-ITX matične ploče naglašavaju našu posvećenost desktop PC tržištu i cementiraju našu lidersku poziciju u brzorastućem AIO segmentu“, komentar je Henry Kao, podpredsednika Gigabyte odeljenja za matične ploče. „Prihvatanjem novih formata kao što je Thin Mini-ITX, Gigabyte omogućava kontinuirane inovacije u dizajnu PC računara dok istovremeno otvara vrata ka tržišnim segmentima, kao što su industrijski PC računari koje nismo tradicionalno opsluživali„.

 

Gigabyte Thin mITX 1 TGigabyte Thin mITX 5 T

 

„IDC očekuje da će rast AIO segmenta biti oko 26% tokom naredne tri godine. Nije iznenađenje da je AIO segment sa visokim rastom tokom 2013. i ubuduće. Mi smo oduševljeni što vidimo da Gigabyte učestvuje u razvoju ovog značajnog AIO ekosistema“, rekao je Steve Dallman, podpredsednih Intel-ovog dilerskog kanala. „Posebno smo oduševljeni da vidimo Gigabyte u plasiranju novih proizvoda baziranih na Intel B75 i H77 Express čipsetu, kako za male poslovne sisteme, tako i za kućnu platformu. Radujem se novim AIO sistemima izgrađenim na ovim novim Gigabyte Thin Mini-ITX matičnim pločama koje će uskoro biti dostupne na tržištu“.

Gigabyte H77TN i Gigabyte B75TN matične ploče su bazirane na Intel H77 and B75 čipsetu, podržavaju drugu i treću generaciju Intel Core procesora. Sa samo 17cm x 17cm i samo 2,5 cm visine, Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče poseduju fleksibilne naponske specifikacije u koje spada selektibilni panel za izbor napona, selektibilni back light power uključujući opcije 12V i 19V, i široki izbor ulaznih napona od 12V do 19V.

 

Gigabyte Thin mITX 4 TGigabyte Thin mITX 8 T

 

Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče nude i odličnu I/O fleksibilnost preko x4 PCI Express slota za proširenje u pratnji sa mSATA i Mini PCIe slotovima koji nude širok raspon modernih, kao i standardnih I/O opcija.

Thin Mini-ITX je izgrađena na popularnoj i zreloj 17cm x 17cm Mini-ITX platformi, sa dodatnim ograničenjem za visinu. I/O back panel lima od 2,5cm kako bi se osigurala kompatibilnost sa Thin Mini-ITX standardom. Ostale optimizacije, kao što je pozicija CPU soketa i SODIMM memorijskih modula, su neophodne kako bi se izgradio sistem sa malom potrošnjom bez kompromisa na performanse i opcije sistema.

 

Gigabyte Thin mITX 2 TGigabyte Thin mITX 6 T

 

Nekoliko All-In-One kućišta kompatibilnih sa Thin Mini-ITX standardom su već dostupna na tržištu i više desetina novih se očekuje tokom 2013. Većina kućišta kombinuje HD displeje sa touch mogućnošću, unutrašnjim rashladnim komponentama i pogodna su za besprekoran rad sa Gigabyte Mini-ITX matičnim pločama.

 

Gigabyte Thin mITX 3 TGigabyte Thin mITX 7 T

 

Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče su odličan izbor u rasponu od tankih industrijskih i komercijalnih primena, uključujući POS sisteme, računara za kladionice i kazina, industrijske računare i digitalne signalne jedinice. Međutim, Gigabyte Thin Mini-ITX matične ploče su odlična polazna tačka i za bilo kog DIY korisnika ili entuzijastu koji želi da napravi svoj All-in-One PC računar.

Ukoliko želite da saznate više o Gigabyte Thin-Mini-ITX matičnim pločama, kao i kako da napravite Vaš All-in-One računar, možete posetiti sledeću stranicu na Gigabyte web sajtu: Build Your Own All-in-One PC.

Ukoliko želite da znate kako da napravite Vaš DIY All-in-One PC sa Gigabyte Thin Mini-ITX, pogledajte Gigabyte-ov video materijal:

 

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu