| Vesti | Hardver | GIGABYTE predstavio GeForce RTX 20 seriju grafičkih karti
Hardver

GIGABYTE predstavio GeForce RTX 20 seriju grafičkih karti

GIGABYTE

GIGABYTE i NVIDIA su predstavili GeForce RTX 20 serije grafičkih karti koje pokreće NVIDIA Turing arhitektura.

GIGABYTE je najpre lansirao pet grafičkih karti – Geforce RTX 2080 Ti GAMING OC 11G, Geforce RTX 2080 Ti WINDFORCE OC 11G, Geforce RTX 2080 GAMING OC 8G, Geforce RTX 2080 WINDFORCE OC 8G i Geforce RTX 2070 GAMING OC 8G.

Pet grafičkih karti poseduju sistem hlađenja GIGABITE WINDFORCE 3X sa alternativnim ventilatorom, RGB fuzijom, zaštitnom metalnom pločom, GIGABYTE sertifikovanim izdržljivim materijalima i overclock-ovanjem sa jednim klikom.

GIGABITE WINDFORCE 3X sistem za vodeno hlađenje vodi računa o svakoj komponenti na grafičkoj karti i opremljen je sa 3 jedinstvena ventilatora, bakarnim kompozitnim toplotnim cevima, toplotne cevi direktno dodiruju GPU, a tu je i polupasivna ventilatorska funkcija.

Te tehnologije hlađenja održavaju grafičku kartu na niskim temperaturama u bilo kom trenutku, što rezultira većim i stabilnijim performansama. Srednji ventilator se okreće unazad kako bi optimizovao protok vazduha radi disipacije toplote, što omogućava efikasnije performanse na nižim temperaturama.

Grafička karta koristi višefazni dizajn napajanja kako bi omogućio MOSFET-u da radi na nižim temperaturama, uz dizajn za zaštitu od temperature i balans opterećenja za svaki MOSFET, kao i Ultra Durable certifikovane potporne choke-ove i kondenzatore, kako bi se obezbedile odlične performanse i duži život.

Funkcija za overclocking sa jednim klikom omogućava tri unapred podešena režima, a korisnik može lako da prebaci postavke prema različitim zahtevima. Na poleđini grafičke karte nalazi se metalni backplate koja ne samo da ojačava celokupnu strukturu, već i sprečava da se PCB savije ili da deo otpadne.

Pored toga, kako bi zadovoljili potrebe igrača, RGB fuzija omogućava korisnicima da slobodno podešavaju boju svetala i različite specijalne efekte pomoću AORUS motora.

 

GIGABYTE 01

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu…