| Vesti | Hardver | Gigabyte najavio AORUS GeForce RTX 2080/Ti Xtreme grafičke karte
Hardver

Gigabyte najavio AORUS GeForce RTX 2080/Ti Xtreme grafičke karte

AORUS

Iz kompanije Gigabyte nam stižu četiri nove grafičke karte – AORUS Geforce RTX 2080 Ti XTREME 11G, AORUS Geforce RTX 2080 Ti 11G, AORUS Geforce RTX 2080 XTREME 8G, i AORUS Geforce RTX 2080 8G.

Sve grafičke karte iz ovog kompleta su opremljene sa „top-of-the-line“ overklokovanim GPU-ovima, a AORUS Engine softver olakšava kontrolu brzina klokovanja ili performansi ventilatora.

Ove karte nude RGB three-ring svetlosni efekat, WINDFORCE 3x 100mm Stack ventilator, kao i sedam video output-a.

Ti ventilatori omogućavaju da se smanji dužina grafičke karte, ali i stvori veći vazdušni pritisak čime bi se poboljšala disipacija ne samo za GPU već i za VRAM i MOSFET.

Prema Gigabyte-u, ovo su jedini proizvodi GeForce RTX20 serije koji nude 7 video izlaza: 3 HDMI, 3 DP i jedan USB-C za veću fleksibilnost pri povezivanju različitih monitora bez ikakvih adaptera.

 

AORUS 01

 

Tu je novi PCB za ove karte, koji ima 12 + 2 Phase PCB dizajn (RTX 2080 Xtreme) sa 16 + 3 faznim PCB dizajnom za RTX 2080 Ti Xtreme. Nakon lansiranja AORUS grafičkih karti sa vazdušnim hlađenjem, uskoro možemo očekivati AORUS grafičku kartu sa vodenim hlađenjem, za koga iz kompanije navode da će omogućiti korisnicima da izgrade najpogodniji AORUS gaming računar u skladu s njihovim potrebama.

„AORUS zahteva najviši nivo kontrole kvaliteta i koristi ULTRA DURABLE sertifikovane komponente, PCB aerospace-grade premaz dizajniran za sprečavanje vlage, prašine i korozije i potpuno automatizovane proizvodne procese. Zbog ovih postavki kvaliteta, AORUS pruža korisnicima garanciju od 4 godine, tako da oni mogu dugo uživati u proizvodu bez brige. Nadamo se da ćemo pružiti najbolje iskustvo za njih, tako da je u verziji XTREME, pored najvišeg stepena overclocking GPU-a, paket takođe opremljen metalnim VGA držačem. Bez obzira da li kućište ima poklopac za napajanje ili ne, visokokvalitetni VGA držač je idealan za instalaciju grafičke karte“ – navodi se u saopštenju.

 

AORUS 02

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu…