| Vesti | Hardver | Fractal Design predstavlja potpuno crno Define R5 kućište
Hardver

Fractal Design predstavlja potpuno crno Define R5 kućište

Fractal Design Define R5 Blackout Edition

Kompanija Fractal Design je predstavila novog člana popularne Define R5 serije kućišta – Define R5 Blackout Edition – koji ima potpuno crnu spoljašnjost i unutrašnjost, a dostupan je i model sa prozorom. Nova kućišta se od svojih prethodnika razlikuju samo po tome što je svaki detalj crne boje, pa je čak i bočni prozor zatamnjen, dok power LED indikator svetli belom bojom.

Fractal Design Define R5 kućišta su namenjena entuzijastima i nude razne korisne opcije, uključujući podršku za instalaciju sistema vodenih hlađenja. Minimalistički dizajn ni ovoga puta nije razočarao, što se i očekuje od ove serije. Proizvođač navodi da je svako Define R5 kućište namenjeno tihom radu, jer ima strateški raspoređen gusti anti-akustični materijal i tihe ventilatore Dynamic serije. 

Define R5 Blackout Edition može da primi radijatore do 420mm dužine u gornjem delu i do 360mm u prednjem delu. Uz kućište dolaze i tool-less ModuVent pokrovi koji se po potrebi stavljaju na neiskorišćena mesta za ventilatore, kako bi računar bio što tiši, a tu su i dva fabrički instalirana Fractal Design Dynamic GP14 140mm ventilatora u crnoj boji.

 

Fractal Design Define R5 Blackout Edition 01 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 02 T
   
Fractal Design Define R5 Blackout Edition 03 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 04 T

 

Define R5 Blackout Edition je opremljen i filterima za prašinu sa prednje i donje strane, a prednja maska može po želji da se montira tako da se otvara sa leve ili desne strane. Uz kućište dolaze i dva SSD nosača tool-less dizajna, koji su smešteni iza tacne od matične ploče.

 

Fractal Design Define R5 Blackout Edition 05 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 06 T
   
Fractal Design Define R5 Blackout Edition 07 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 08 T

 

Novo Define kućište ima sedam ekspanzionih slotova, dva modularna HDD kaveza i jedan ODD kavez, koji je takođe modularan. U HDD kaveze staje i do osam 3.5″ ili 2.5″ uređaja, a sve fioke su izrađene od metala i dizajnirane za što bolju ventilaciju uređaja. U prednji panel je integrisan i kontroler za ventilatore koji ima tri brzine, a podržava do tri ventilatora. Dimenzije kućišta su 232 x 451 x 521mm.

 

Fractal Design Define R5 Blackout Edition 09 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 10 T
   
Fractal Design Define R5 Blackout Edition 11 T Fractal Design Define R5 Blackout Edition 12 T

 

Define R5 inače dolazi u crnoj, titanijum i beloj boji, a možete birati između modela sa bočnim prozorom i modela sa zatvorenom stranicom, kao i kod nove Blackout edicije. Preporučena maloprodajna cena Define R5 Blackout Edition kućišta na evropskom tržištu iznosi 119,99 evra za model bez prozora, odnosno 129,99 evra za model sa bočnim prozorom.

 

 Izvor: Fractal Design

 

Komentarišite na forumu