| Vesti | Hardver | Fractal Design predstavlja Define R5 kućište
Hardver

Fractal Design predstavlja Define R5 kućište

Fractal Design Define R5

Fractal Design je predstavio novog člana popularne Define serije kućišta – Define R5. Novo kućište je namenjeno entuzijastima i nudi razne korisne opcije, uključujući podršku za instalaciju sistema vodenih hlađenja.

Minimalistički dizajn ni ovoga puta nije razočarao, što se i očekuje od ove serije. Proizvođač navodi da je novo Define R5 kućište namenjeno tihom radu jer ima strateški raspoređen gusti anti-akustični materijal i tihe ventilatore nove Dynamic serije.

Define R5 može da primi radijatore do 420mm dužine u gornjem delu i do 360mm u prednjem delu. Uz kućište dolaze i tool-less ModuVent pokrovi koji se po potrebi stavljaju na neiskorišćena mesta za ventilatore, kako bi računar bio što tiši, a tu su i dva fabrički instalirana Fractal Design Dynamic GP14 140mm ventilatora. 

 

Define R5 je opremljen i filterima za prašinu sa prednje i donje strane, a prednja maska može po želji da se montira tako da se otvara sa leve ili desne strane. Uz kućište dolaze i dva nosača za SSD-e, tool-less dizajna, koji su smešteni iza tacne od matične ploče.

 

Fractal Design Define R5 1 T Fractal Design Define R5 2 T Fractal Design Define R5 3 T

 

Novo Define kućište ima sedam ekspanzionih slotova, dva modularna HDD kaveza i jedan ODD kavez, koji je takođe modularan. U HDD kaveze staje i do osam 3.5″ ili 2.5″ uređaja, a sve fioke su izrađene od metala i dizajnirane za što bolju ventilaciju uređaja.

 

Fractal Design Define R5 6 T Fractal Design Define R5 5 T Fractal Design Define R5 4 T

 

U prednji panel je integrisan i kontroler za ventilatore koji ima tri brzine, a podržava do tri ventilatora. Dimenzije kućišta su 232 x 451 x 521mm.

 

Fractal Design Define R5 8 T Fractal Design Define R5 7 T Fractal Design Define R5 9 T

 

Define R5 dolazi u crnoj, titanijum i beloj boji, a možete birati između modela sa bočnim prozorom i modela sa zatvorenom stranicom.

 

 

Preporučena maloprodajna cena ovog kućišta na evropskom tržištu iznosi 104,99 evra za model bez prozora, odnosno 114,99 evra za model sa bočnim prozorom.

 

Izvor: Fractal Design

 

Komentarišite na forumu