| Vesti | Hardver | EKWB predstavio vodene blokove za RX Vega grafičke karte
Hardver

EKWB predstavio vodene blokove za RX Vega grafičke karte

RadeonRX

EKWB je predstavio full cover vodene blokove za AMD Radeon RX Vega grafičke karte. Čelnici tvrde kako će korisnici moći da pretvore njihov GPU u single slot grafičku kartu i blok za vodeno hlađenje će omogućiti da dostigne visoke frekvencije, radi boljih performansi tokom gejminga ili bilo kojih drugih zadataka koji zahtevaju napor GPU-a. Ovaj vodeni blok direktno hladi GPU, HBM2 memoriju i VRM (modul regulacije napona) jer voda teče direktno kroz kritična područja, omogućavajući tako grafičkoj kartici i VRM-u da ostanu stabilni pri velikim overklokovima.

Vodeni blok EK-FC Radeon Vega poseduje centralni split-flow dizajn hlađenja za najbolje performanse hlađenja, koji takođe bez problema funkcioniše sa protokom vode bez nepovoljnog uticaja na performanse hlađenja.

Ovakvo hlađenje će vašoj grafičkoj karti omogućiti dostizanje većih boost clock-ova, što će omogućiti više performansi tokom igara ili drugih intenzivnih zadataka koji testiraju rad GPU-a. Dizajn nudi povoljne hidraulične performanse koje omogućavaju da se ovaj proizvod koristi u sistemima sa tečnim hlađenjem koji koriste slabije vodene pumpe.

Podnožje bloka je izrađeno od elektrolitičkog bakra, a vrh je napravljen od akrilnog ili POM acetalnog materijala. Plexi varijante takođe karakterišu dva prethodno probušena slota za 3mm LED svetla. Vijci su unapred instalirani i omogućavaju siguran postupak instalacije. Vodeni blok EK-FC Radeon Vega kompatibilan je sa Nickel i Black verzijama EK-FC Radeon Vega backplate-ovima.

Blok takođe ima poseban plastični poklopac preko bloka. Ovaj dodatak je dizajniran da otkrije logotip Radeon-a, vidljiv sa strane.

EK takođe sadrži jedno-slotsku I / O konzolu koji zamenjuje originalni dvotaktni slot, kako bi se olakšala instalacija više grafičkih kartica, a takođe pretvara GPU u single slot.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu