| Vesti | Hardver | EKWB predstavio nove Quantum blokove
Hardver

EKWB predstavio nove Quantum blokove

EKWB

EKWB je najavio globalno lansiranje svoje nove high-end linije proizvoda Quantum. Quantum uključuje uvođenje dva top-of-the-line vodena bloka: Velocity i Vector.

„Prošlo je šest godina od kada je EK prvi put predstavio CSQ dizajn, prvi takve vrste u industriji“, rekao je Edvard Konig, osnivač i izvršni direktor EKWB-a.

„To je poremetilo tržište i postavilo granicu kako se projektuju vodeni blokovi. Znali smo da je vreme da ponovo pomerimo tu granicu, i zato smo razvili Quantum liniju kako bismo to i učinili.“

EK-Velocity je novi CPU vodeni blok koji nudi petu iteraciju nagrađivanog EK cooling engine-a za moderne Intel i AMD procesore.

Serija EK-Vector RTX 2000 je nova generacija vodenih blokova koji nude što boje performanse za grafičke karte iz NVIDIA GeForce RTX serije, bazirane na grafičkom procesoru Turing TU104 i Turing TU102.

Nove razvijene vodene blokove karakteriše redizajnirani cooling engine koji ima veći otisak u poređenju sa prethodnom generacijom full cover vodenih blokova.

Ovo dovodi do veće površine za prenos toplote, što omogućava povećanje toplotnih performansi ovih vodenih blokova.

Konig dodatno objašnjava: „Quantum linija proizvoda će ponuditi kompletan portfolio proizvoda, počevši od Velocity – našeg vodećeg CPU vodenog bloka – i Vector-a – našeg GPU vodenog blok. Razvijeni su unutar naše Quantum Design filozofije da je sve međusobno povezano unutar liquid cooling loop-a. Zato smo razmišljali o performansama u kontekstu čitavog liquid cooling loop-a, a ne samo pojedinih delova. Ovo se izražava kroz novi dizajn Quantum linije proizvoda, i uz to će se definitivno isticati u industriji.“

 

EKWB 01

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu…