| Vesti | Hardver | EK Water Blocks predstavlja nove AIO kulere
Hardver

EK Water Blocks predstavlja nove AIO kulere

EK-XLC-Predator

EK Water Blocks, pionir vodenog hlađenja iz nama bliske Slovenije, najavio je tri nova modela EK-XLC Predator serije AIO kulera. Zbog velikih zahteva od strane korisnika, EK će u Predator AIO seriju uvesti i 140mm modele, što znači da će postojeći 240 i 360mm modeli biti prošireni sa 140 i 280mm verzijama.

Jači model u novoj seriji je EK-XLC Predator 280 koji koristi dva 140mm EK-Vardar ventilatora i EK-CoolStream CE radijator. EK-Vardar ventilatori su optimizovani za visok statički pritisak i specijalno su dizajnirani za rad sa EK-CoolStream radijatorima sa bakarnim jezgrom. 

Kuler koristi Hovercore™ dizajn za spajanje radijatora i pumpe, koji je po prvi put predstavljen u okviru 120mm linije Predatora. Hovercore™ dizajn nudi maksimalnu iskorišćenost prostora i čist izgled, jer sakriva sve kablove. Kablovi su povezani sa unutrašnjim PWM razdelnikom, pa do 4-pinskog CPU konektora na matičnoj ploči ide samo jedan kabel, dok se ceo sistem napaja preko jednog SATA naponskog priključka.

 

EK-XLC-Predator 2 T

 

140mm serija novih AIO kulera takođe koristi uspešne Supremacy MX CPU blokove koji su specijalno dizajnirani za Intel procesore. Novi kuleri takođe imaju i potpuno novu EK-SPC pumpu koja je dostupna u prodaji i kao poseban proizvod. Ovo sve jasno govori o tome da korisnici dobijaju najkvalitetnije AIO komponente koje su na nivou „custom loop“ delova. Pumpa ima PWM kontrolu, što će obezbediti nečujan rad u stanju mirovanja računara ili protok od 450L/h ako zatreba.

 

EK-XLC-Predator 4 T

 

Kao i EK-XLC Predator 240 i EK-XLC Predator 360, tako i EK-XLC Predator 280 dolazi sa QDC brzom spojnicom za proširivanje sistema. Na EKWB šopu je moguće naručiti unapred napunjene vodene blokove za grafičke karte, sa crevima koja na sebi imaju QDC spojnice. Postupak dodavanja bloka u inicijalni sitem možete pogledati na OVOM linku.

 

EK-XLC-Predator 1 T EK-XLC-Predator 5 T

  

Sa predstvljanjem EK-XLC Predator 280 modela, EK će u prodaju pustiti i single verziju sa jednim ventilatorom – EK-XLC Predator 140. Ovaj manji model će biti dostupan u dve varijante: sa i bez QDC spojnice.

Novi Predator 140 i 280mm modeli će biti dostupni od 30. septembra, a naručivanje i rezervacije kreću od 9. septembra. O ceni još ne znamo ništa, mada bi EKWB uskoro i to trebao da objavi.

 

Izvor: EK Water Blocks

 

Komentarišite na forumu