| Vesti | Hardver | EK predstavlja poboljšane kompresione fitinge
Hardver

EK predstavlja poboljšane kompresione fitinge

EK ACF fiting

Kompanija EK Water Blocks je predstavila nove napredne kompresione fitinge za vodena hlađenja, EK-ACF (Advanced Compression Fittings), koji su poboljšani u odnosu na prethodnu EK-CSQ liniju fitinga.

EK-ACF fitinzi su dizajnirani za upotrebu sa fleksibilnim, mekanim cevima, izrađenim od PVC-a, EPDM-a, norprena, silikona i sličnih materijala. Ovo je sigurnija varijanta povezivanja cevi jer prsten fitinga sprečava cev da se izvuče, zahvaljujući čvrstom pritisku. Ovakav fiting ne zahteva nikakve štipaljke i stege za cevi. 

 

Za razliku od prethodnog CSQ modela, ACF fitinzi su niskog profila, pa je za montažu neophodan inbus ključ (od 8 ili 9mm, u zavisnosti od veličine fitinga). Treba naglasiti da proizvođač nije uključio inbus ključ u paket opreme za fitinge, već se oni po potrebi zasebno kupuju.

 

EK ACF fiting 1 T

 

Osnova ovih dvodelnih fitinga je izrađena od niklovanog mesinga, a sečeni su na CNC mašini, dok je sam prsten izrađen od anodizovanog aluminijuma ili takođe od niklovanog mesinga – u zavisnosti od modela.

 

EK ACF fiting 2 T EK ACF fiting 3 T
   
EK ACF fiting 4 T EK ACF fiting 5 T

 

EK-ACF fitinzi su u potpunosti kompatibilni sa ugaonim EK-AF adapterima (45°/90°) i dostupni su u svim standardnim veličinama: 10/13mm (3/8″ – 1/2″), 10/16mm (3/8″ – 5/8″), 12/16mm (7/16″ – 5/8″) i 13/19mm (1/2″ – 3/4″). Dolaze u osam različitih boja i mogu se kupiti putem EK Webshop-a po ceni od 4,49 pa do 6,99 evra, u zavisnosti od modela.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu