| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavlja Silent Pro Hybrid
Hardver

Cooler Master predstavlja Silent Pro Hybrid

cooler_master

Kompanija Cooler Master priprema novu seriju vrhunskih napajanja namenjenu entuzijastima pod nazivom Silent Pro Hybrid. Uz svaki model napajanja iz ove serije isporučuje se 5,25-inčni uređaj koji omogućava manuelnu kontrolu ventilatora na samom napajanju. Dizajn je zasnovan na jednoj moćnoj 12V grani koja može da isporuči do 98A uz efikasnost i preko 90%, a shodno tome poseduje i sertifikat 80 Plus Gold. Ovaj sertifikat poseduju samo napajanja koja ni u jednom trenutku nemaju efikasnost nižu od 87%. Cooler Master je sa ovom serijom podigao modularnost napajanja na viši nivo pa je sada ovo napajanje potpuno modularno.

 

 

 

 

Modularnost ovog napajanja se ogleda u mogućnosti da se „otarasite“ svih kablova kako dvadesetčetvoropinski ATX kabl tako i osmopinske kablove za CPU napajanje. Ovime ste u mogućnosti da „cable management“ uredite baš onako kako vama to odgovara.

 

cm_1

 

Uz svaki model napajanja se isporučuje i dodatni kontroler koji se montira u 5,25-ično mesto u kućištu, a njegova funkcija je kontrolisanje broja obrtaja na ventilatoru unutar samog napajanja. Pored toga ovaj uređaj omogućuje i kontrolu tri dodatna ventilatora. Ventilator unutar napajanja je 135mm Silent Hydraulic Bearings koji će obezbediti adekvatan protok vazduha uz minimalnu količinu decibel. Kada je potrošnja računara manja od 200W, uz pomoć kontrolera je napajanje je moguće podesiti da radi potpuno pasivno, a kada potrošnja pređe aktivira se sigurnosni sistem i uključuje se ventilator. Kako bi imali zaista tih računar, Cooler Master se pobrinuo i time što je dodao na samom napajanju konektore za ventilator koji rade na 7V. Zahvaljujući svim ovim mogućnostima, sada ste u mogućnosti da imate veoma tih računar, bez dodatnog opterećenja budžeta zbog kupovine dodatnog kontrolera za ventilator.

 

cm_2

 

cm_3

 

Pored toga što poseduje veoma visoku efikasnost, tu su i zaštite kao što su OVP, UVP, OCP, OPP, OTP, SCP, što će vašem računaru obezbediti dovoljno stabilan napon, bez obira da li ste korisnik koji zahteva da napajanje bude bešumno ili ste zagriženi overkloker.

 

cm_4

 

cm_5_T

 

Kakao bi postigao željene performanse Cooler Master je u Silent Pro Hybrid seriju napajanja koristio nove patentirane tehnologije kao što su, Hybrid Transformer, HTT (Heat Transfer Technology), Hyper Path.

 

 

1_T2_T3_T
specifikacije_1_Tspecifikacije_2_Tspecifikacije_3_T

 

 

Cooler Master Silent Pro Hybrid se na tržištu evrope očekuje početkom decembra, a najavljene cene su 200$ za model od 850W, 250$ za 1050W I 300$ za 130W.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu