| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio MasterLiquid Maker 92 CPU hladnjak
Hardver

Cooler Master predstavio MasterLiquid Maker 92 CPU hladnjak

Cooler Master predstavio MasterLiquid Maker 92 CPU hladnjak

Kompanija Cooler Master je nedavno predstavila novi izdanak svoje MasterLiquid linije „All in One“ vodenih hladnjaka pod nazivom MasterLiquid Maker 92. Inovativni hladnjak ima zadatak da kombinuje lakoću instalacije klasičnog vazdušnog hladnjaka, sa jačim performansama vodenih hladnjaka za procesor.

Novi MasterLiquid Maker 92 ima značajno manje dimenzije od većine AiO vodenih hladnjaka i po dimenzijama je bliži standardnim tower vazdušnim hladnjacima, a da pri tom nudi osetno bolje performanse. Pored te prednosti ima još jedan trik u rukavu, sposobnost da se radijator hladnjaka zajedno sa ventilatorima orijetiše horizontalno i na taj način da se poboljša kompatabilnost sa SFF (Small Form Factor ) kućištima.

 

Cooler Master je ovog puta odabrao drugi rutu kojom da ide prilikom dizajniranja novog hladnjaka. Uvideli su da postoji konstantna borba između vadušnog i vodenog hlađenja. Vodeno nudi bolje odvođenje toplote i direktno izbacivanje van kućišta, ali se zapostavljaju komponente matične ploče oko procesora, te to može dovesti do negativnih posledica, da ne spominjemo da nekad proces instalacije zna biti komplikovan. Dok vazdušni hladnjaci imaju nešto slabije performanse, pružaju dobar protok vazduha naponskoj sekciji matične ploče, ali vruć vazduh se izbacuje u unutrašnjost kućišta, dok gabaritniji vazdušni hladnjaci nekad traže dodatni par ruku za uspešno montiranje.

 

Cooler Master predstavio MasterLiquid Maker 92 CPU hladnjak 1 T 

 

U dizajnu novog hladnjaka ukombinovane su pozitivne strane oba sistema hlađenja. MasterLiquid Maker 92 ima jednostavan metod montaže, bolje performanse od vazdušnih hladnjaka slične veličine, obezbeđuje dobro hlađenje komponentama matične ploče i ima značajno bolju kompatabilnost sa manjim kućičtima u odnosu na oba sistema hlađenja.

 

 

 

Fleksibilnost je još poboljšana sa mogućnošću rotiranja hladnjaka, tako da u vertikalnom položaju ima iste osobine kao bilo koji tower hladnjak i provlači vazduh od napred ka pozadi, dok u svom horizontalnom položaju obezbeđuje kompatabilnost po pitanju visine i znašajno bolje hlađenje matične ploče, osobina koju imaju svi „top-down“ hladnjaci. 

Novi Cooler Maste MasterLiquid Maker 92 će biti dostupan od septembra 2016. godine.

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu