| Vesti | Hardver | Canon predstavlja EOS C100 Mark II
Hardver

Canon predstavlja EOS C100 Mark II

Canon EOS C100 Mark II

Canon je proširio svoj Cinema EOS System predstavljanjem novog modela EOS C100 Mark II, profesionalne kamere sa velikim senzorom, namenjene jednom snimatelju. Model EOS C100 Mark II je nadograđen u odnosu na svog prethodnika, EOS C100.

Kod novog modela je Canon-ov Super 35mm 8,3MP CMOS senzor uparen sa grafičkim procesorom DIGIC DV 4, a proširen je i ISO raspon, 320 – 102 400. U kameru je ugrađen i novi sistem za obradu slike koji smanjuje efekte interferencije („moiré“) i preklapanja („aliasing“). 

 

EOS C100 Mark II uključuje i Canon-ovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF, koja korisnicima omogućava jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canon-ova tehnologija Face Detection AF koja omogućava automatsko prepoznavanje i praćenje lica.

 

Canon EOS C100 Mark II 2 T

 

EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Dual Format omogućava Full HD snimanje u formatima MP4 (do 35Mbps) i AVCHD (do 28Mbps) istovremeno, pri brzinama do 60FPS. Alternativno, korisnici mogu odabrati da se HD i SD snimci snimaju na odvojene Secure Digital memorijske kartice.

 

Canon EOS C100 Mark II 3 T

 

Ugrađena Wi-Fi veza osigurava lakše deljenje snimaka sa kamere, zahvaljujući mogućnosti prenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahteva brzu predaju materijala, Dual Format mod omogućava snimateljima da pošalju snimke niske rezolucije direktno sa kamere, dok se istovremeno zadržava kopija snimka u Full HD rezoluciji. Moguće je i kontrolisanje kamere putem interneta, korišćenjem ugrađene Wi-Fi veze, a tu je i podrška za Canon-ov višefunkcionalni daljinski upravljač, RC-V100.

 

Canon EOS C100 Mark II 1 T

 

EOS C100 Mark II dolazi sa OLED ekranom koji se preklapa sa bočne strane, Electronic Viewfinder-om (EVF), velikim okvirom za oko i ugrađenim mikrofonom.

Kao deo sistema EOS, ova kamera je kompatibilna i optimizovana za Canon-ove EF objektive i 4K EF filmske objektive.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu