| Vesti | Hardver | BitFenix predstavlja Pandora kućište
Hardver

BitFenix predstavlja Pandora kućište

BitFenix Pandora

BitFenix je ovoga puta pokušao da napravi kućište koje će se uklopiti u svaki ambijent, a koje će pritom zadržati DIY karakteristike. Radi se o kućištu koje ipak treba da primi širok spektar komponenti dostupnih na tržištu, ali da bude i kompaktno. Rezultat ovakvih nastojanja proizvođača je novo Pandora kućište.

Pandora je kućište uskog profila i minimalističkog dizajna. Dimenzije su mu 160 x 420 x 465mm (ŠxVxD), a stranice su izrađene od brušenog aluminijuma. Radi lakšeg pristupa komponentama, stranice se skidaju bez potrebe za ikakvim alatima (tool-less dizajn). Namenjeno je micro-ATX i mini-ITX matičnim pločama. 

 

Ono što je, pored dizajna, posebno zanimljivo na ovom kućištu je BitFenix ICON. Radi se o 2,4″ TFT displeju, diskretno postavljenom iza prednjeg panela, koji može da prikazuje sliku po želji.

 

BitFenix Pandora 1 T

 

Pandora može da primi grafičke karte do 350mm dužine i napajanja dugačka do 180mm. Iza prednjeg panela možete smestiti i radijator dužine do 240mm i širine 120mm. Što se ventilatora tiče, u Pandoru mogu stati tri 120mm ventilatora: dva sa prednje strane i jedan od gore.

 

BitFenix Pandora 2 T BitFenix Pandora 3 T
   
BitFenix Pandora 4 T BitFenix Pandora 5 T

 

Na svim tim mestima se nalaze i filteri za prašinu koji se vade radi čišćenja. Uz kućište fabrički dolaze dva 120mm ventilatora (jedan sa prednje i jedan sa gornje strane).

 

BitFenix Pandora 6 T BitFenix Pandora 7 T
   
BitFenix Pandora 8 T BitFenix Pandora 9 T

 

Na raspolaganju imate dva 3,5″ i tri 2,5″ podeoka, pet PCI ekspanzionih slotova, kao i dva USB 3.0 i HD Audio priključke.

 

 

Pored standardnih modela kućišta, Pandora dolazi i u verziji sa prozorom na bočnom panelu, kao i u Pandora Core verziji koja nema BitFenix ICON displej, a kod koje takođe možete odabrati i verziju sa prozorom. Za koji god model se odlučili, možete birati između srebrne i crne boje.

BitFenix Pandora kućište bi uskoro trebalo da se nađe na tržištu, ali preporučena cena još nije poznata.

 

Izvor: BitFenix

 

Komentarišite na forumu