| Vesti | Hardver | Bitfenix Colossus
Hardver

Bitfenix Colossus

bitfenix

Novo ime na tržištu računarskih komponenti, kompanija BitFenix, predstavila je dugo očekivano, inače svoje prvo, PC kućište. Nazvano Colossus, ovo full tower E-ATX kućište je od temelja dizajnirano za gejmere i PC entuzijaste.

„Sa Colossus-om smo se fokusirali na to kako gejmeri i PC entuzijasti koriste računare na dnevnoj bazi i po tome napravili kućište koje im zapravo pruža bolji ugođaj pri korišćenju računara“, navodi David Jarlestedt, BitFenix Product Manager. „Ono što smo bili u mogućnosti da uradimo je da napravimo kućište koje ne samo da izgleda upadljivo, već i pruža nove funkcije u vidu sigurnosti, kontrole i performansi“.

 

Inspirisano jednom od svetskih čuda iz antičkog vremena, Colossus je dizajn kućišta podigao na viši nivo. Bez obzira da li je Monolitno crn ili Glečer beo, Colossus kombinuje agresivni futuristički dizajn sa jednostavnim modernim lnijama.

Gornja i prednja površina su presvučene sa posebnom BitFenix SoftTouch presvlakom, koja ne samo da dobro izgleda, već i štiti od fleka, a i pruža neverovatan osećaj. Sistem LED osvetljenja je ugrađen u prednja vrata i stranice, pružajući zapanjujući izgled, a na korisniku je da dodirom na dugme odabere plavu ili crvenu boju, hoće li biti konstantno uključeno, pulsirajuće ili isključeno.

 

 

1_T2_T3_T

Colossus pruža mnogo više nego dobar izgled, zahvaljujući gomili funkcija i inovacija koje ga čine najnaprednijim kućištem za gejmere i PC entuzijaste.

Lociran na samom vrhu kućišta BitFenix S3 je kombinacija skladišta i sigurnosnog sistema u jednom. S3 omogućava korisnicima da svoje mobilne telefone, hard diskove, USB fleš diskove i ostale dragocenosti jednostavno zaključaju radi sigurnosti. S3 takođe služi za odvraćanje lopova od krađe vaših periferija kao što su miš, tastatura i slušalice, za vreme dok niste za računarom. Unutar S3 odeljka, nalaze se i dva SuperSpeed USB 3.0 porta koja će vam pomoći da lakše manipulišete sa sve većim brojem nadolazećih USB 3.0 uređaja.

 

 

4_T5_T6_T

Dizajniran za PC entuzijaste, Colossus omogućava kompletnu kontrolu. Pored kontrole osvetljenja, u Colossus je ugrađen PWM kontroler ventilatora, što korisnicima omogućava preciznu kontrolu ventilatora, bez potrebe za kupovinom posebnih ventilatora i kontrolera. Colossus je prvo kućište koje omogućava unutrašnje i spoljašnje uređivanje kablova. Strateški raspored rupa u kućištu omogućava da korisnik izbegne nered unutar kućišta, dok je za spolja zadužen kanalić za kabl u prednjoj masci kojim osim estetskog izgleda pruža i zaštitu od prignječenja kabla, bilo vratima kućišta ili optičke jedinice. Čak i prednja vrata na Colossus-u mogu da se prilagode korisniku, omogućavajući mu da ih otvara sa leve ili sa desne strane.

 

 

7_T8_T

Colossus pruža korisnicima mogućnost da koriste sve vrste poslednje generacije hardvera bez razmišljanja da li će to stati unutra. Ovo „Kolosalno“ kućište poseduje čak osam PCI slotova i sedam mesta za hard diskove bilo 2,5 ili 3,5″. Da bi sav ovaj hardver ostao hladan, u Colossus mogu da se smeste i dva 230mm, tri 140mm i tri 120mm ventilatora. Naravno svi otvori za ventilatore su opremljeni sa filterima za prašinu koji su tu da „čist“ izgled zaista ostane još dugo čist.

 

 

9_T10_T

Uz Colossus dolazi i BitFenix Lockdown, koji če osigurati da vaša grafička karta prođe ne oštećena čak i pri velikim vibracijama prouzrokovane transportom.

BitFenix Colossus će se u radnjama pojaviti sredinom Septempra po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 159€.

 

 

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu