| Vesti | Hardver | Biostar TH55 XE MicroATX ploča
Hardver

Biostar TH55 XE MicroATX ploča

biostar

 

 

 

 

Biostar je dozvolio uvid u njihovu nadolazeću H55 matičnu ploču koja se zove TH55 XE koja podržava Core i5/i7 procesore sa integrisanom grafikom. Ona je ustvari uATX ploča koju sačinjava „Dura Max“ tehnologija koja se sastoji od IR DirectFET Mosfet, Ferrite Choke (kalema) i Japanskih Solid Caps i ima 7-faznu napojnu jedinicu.

 

 

 

 

 

 

Ploča je opremljena sa više VGA i audio konektora a to su : D-Sub, DVI-D, HDMI i optički S/PDIF digitalni audio izlaz što je čini odličnim izborom za HTPC kompjuter. Biće dostupna u Januaru 2010 kada Intel oficijalno izbaci svoje nove čipsete.

 

Taipei, Taiwan, Dec 9 2009 – Biostar Microtech Int’l Corp. profesionalni proizvođač matičnih ploča, najavio je da će njihova serija ploča TH55 XE podržavati Intel procesore sledeće generacije Core i7/ Core i5 sa integrisanim grafičkim čipom. Novi Intel Core procesori su opremljeni sa Intelovom HD grafikom, naprednim „video engine-om“ koji pruža tečan HD prikaz visokog kvaliteta, napredne 3D mogućnosti, i potpunu podršku za novi Microsoft Windows 7 operativni sistem. Bilo da ste zaljubljenik u multimediju ili prosto volite da se zabavite, Intel grafička tehnologija pruža kompletno rešenje za širok raspon korisnika bez potrebe dodavanja video karte ili dekodera.

 

TH55

 

Poznata Biostar T-serija i TH55 XE model je uATX matična ploča sa Dura Max tehnologijom koja donosi sa sobom prvorazredne delove kao što su IR DirectFET Mosfet, Ferite Choke i Japanske Solid Caps koji garantuju kvalitet samog proivoda i sveukupnu pouzdanost.

 

Na Premium modelu se nalazi 7-fazna napojna jedinica, a sa memorijskog aspekta podržava Dual Channel DDR3 2600+ (OC), sa 4 DIMM slota, maksimalno podržanog kapaciteta do 16GB.

Podržava 1 PCI-E 2.0 x16 slot kao i 1 PCI-E x4 slot, 2 PCI slota, Gigabitni mrežni konektor, 5 SATA 2 konektora i 1 eSATA2 konektor.

TH55XE_05_io

Zadnji panel sadrži konektore za 8-kanalni HD audio, IEEE 1394 konektor i napojni eSATA/USB konektor. Usvajanjem Intelovog nadolazećeg grafičkog procesora, TH55 XE će biti osigurana sa svim modernim multimedijalnim konektorima poput D-Sub, DVI-D, HDMI i optički S/PDIF digitalni audio izlaz što je čini odličnim izborom za vaš kompjuter u dnevnoj sobi.

 

Dura-Max tehnologija, sa kvalitetnim  izborom komponenti podrazumevaju savršen napojni raspored/dizajn, sa IR Direct FET, MOS cevima za napojni čipset, Ferrite Choke jezgra sa niskim gubitkom histereze i kondenzatorima koji su napravljeni u Japanu. Dura-Max napojni dizajn ima niže temperature prilikom overklokovanja, obezbeđuju duži životni vek komponente, pruža čistiji napon i dostiže visoku efikasnost energije.

 

Pored navedenog, Biostar razvija mali programčić koji će raditi pod Windowsom, pod nazivom „Towerclocker“ koji će služiti za jednostavno sistemsko povećanje performansi i upravljivosti direktno iz operativnog sistema. Program nudi nekoliko jednostavnih alatki koji poboljšavaju CPU i memorijske performanse kao i celokupnog sistema. Podržavaće i Smart-Fan kontrolu ventilatora kako za CPU hlađenje tako i za hlađenje North-Bridge čipa.

 

 

Izvor : vr-zone

Komentarišite na forumu