| Vesti | Hardver | BIOSTAR najavio podršku za matične ploče za korisnike Windows 11
Hardver Biostar

BIOSTAR najavio podršku za matične ploče za korisnike Windows 11

Kompanija BIOSTAR objavila je prvu listu matičnih ploča koje podržavaju Windows 11 iz svog kataloga. Softverski gigant Microsoft predstavio je prvi pregled njihovog najnovijeg operativnog sistema Windows 11 24. juna, putem internet događaja.

„Novi OS izgleda i oseća se kao veliko unapređenje njihovog prethodnog Windows 10 operativnog sistema pokrenutog 2015. godine koji je trajao 6 godina“, navodi se u saopštenju kompanije MSI.

„Citirajući Microsoft, Windows 11 će biti jedan od najznačajnijih update-ova za operativni sistem Windows u protekloj deceniji, koje će sadržati velike vizuelne i funkcionalne promene.

Pored novog dizajna interfejsa, daljinske komunikacije, jakih performansi u igranju i podrške za višeplatformske aplikacije, Microsoft je takođe u ovoj verziji operativnog sistema Windows dao veliki fokus na kritične operacije zaštite podataka i privatnosti.

Kako glatko nadograditi najnoviji sistem nesumnjivo je vruća tema među ljubiteljima računara u poslednjih nekoliko dana. Zbog toga, da bi se glatko nadogradio na najnoviji Windows 11, računar mora da podržava modul pouzdane platforme (TPM), koji može da obezbedi i ojača bezbednost sistema.“

Shodno tome, BIOSTAR je objavio listu njihovih matičnih ploča koje podržavaju TPM čip verzije 2.0 i Secure Boot za jednostavnu instalaciju Windows 11.

Potrošači koji poseduju bilo koju od sledećih matičnih ploča sa trenutne BIOSTAR-ove liste za nadogradnje sada mogu da koriste podrazumevane postavke BIOS-a za direktnu nadogradnju svog operativnog sistema na Windows 11 bez ikakvih promena.

 

Izvor: BIOSTAR

 

Komentarišite na forumu…