| Vesti | Hardver | BenQ predstavlja gejmerski monitor za konzole – RL2755HM
Hardver

BenQ predstavlja gejmerski monitor za konzole – RL2755HM

BenQ RL2755HM

BenQ je predstavio novi 27-inčni monitor karakterističnog dizajna, RL2755HM, koji je posebno namenjen gejmingu na konzolama, ali i PC računarima. RL2755HM nudi sve opcije bitne gejmerima, uključujući i sinhronizovane pokrete bez latencije, nisko kašnjenje ulaza, GTG vreme odziva od 1ms, dva HDMI priključka, Black eQualizer, BenQ-ovu tehnologiju za prikaz boja i funkcije osmišljene za očuvanje vida korisnika.

Četvrtasto postolje je kompaktnih dimenzija i s unutrašnje strane je presvučeno gumenom oblogom, otpornom na klizanje, koja omogućava da sigurno odložite kontroler nakon igranja. Izvlačiva „kukica“ za slušalice nalazi se na bočnoj strani monitora i omogućava praktično odlaganje slušalica, a kablovi se takođe mogu uredno organizovati, zahvaljujući crvenoj „zakačaljki“ iza nosača monitora. 

Akcione scene u igrama i dramatični prelazi se prikazuju bez mrlja i ghosting efekata. Dva HDMI priključka omogućavaju da spojite konzolu i drugi HDMI uređaj, i tako izbegnete često uključivanje i isključivanje uređaja. RL2755HM dolazi s BenQ tehnologijom Black eQualizer, kako bi maksimizovao vidljivost, posvetljavajući tamne scene, bez preteranog posvetljavanja već svetlih područja, što doprinosi očuvanju važnih detalja.

 

BenQ RL2755HM 1 T

 

Svaku funkciju novog BenQ monitora su dizajnirali i testirali profesionalni gejmeri i BenQ stručnjaci za boje, kako bi prikaz boja, nijansi i tonova bio veran i precizan. Justin „Jwong“ Wong iz Evil Geniusesa, razvio je, u suradnji s BenQ-om, tzv. Fighting Mode opciju koja optimizuje prikaz boja u borbenim igrama, jer dolazi sa posebnim postavkama kalibracije boja koje pomažu da se naglase likovi u igri i izoštrio fokus. 

 

BenQ RL2755HM 2 T BenQ RL2755HM 3 T

 

RL2755HM monitor dolazi i sa Color Vibrance postavkom u 20 nivoa, koja igračima omogućava da prilagode prikaz sopstvenim prohtevima i vrsti igre koju igraju. Ova jedinstvena funkcija je dostupna preko On Screen Display (OSD) menija ili Display Pilota.

 

BenQ RL2755HM 4 T BenQ RL2755HM 5 T

 

Višečasovno igranje korisnike izlaže svetlu plavog spektra i neugodnom treperenju. Zato RL2755HM poseduje podešavanja načina rada, pod nazivom Low Blue Light i tehnologiju protiv treperenja, kako bi bolje štitio oči igrača i uklonio treperenje na svim nivoima osvetljenja, smanjujući potencijalno oštećenje vida, naprezanje očiju, glavobolje i druge tegobe, i kako bi pružio ugodniji doživljaj za vreme igranja.

 

Izvor: BenQ

 

Komentarišite na forumu