| Vesti | Hardver | ASUS je predstavio U36 laptop
Hardver

ASUS je predstavio U36 laptop

asus

Sa debljinom od samo 19 mm, ASUS U36 redefiniše ultra-prenosivi segment

Beograd, Srbija – 02. decembar 2010. – ASUS je danas predstavio U36, najtanji laptop na svetu sa Intel® procesorom koji radi na standardnom naponu. ASUS je razvio jedinstveni sistem za hlađenje koji omogućava da debljina laptopa ne prelazi 19 mm, bez obzira na to što se u njemu nalaze moćni Intel® CoreTM i3 ili CoreTM i5 procesori. Zahvaljujući ASUS Super Hybrid Engine tehnologiji i NVIDIA grafičkoj karti sa Optimus tehnologijom, U36 ima neverovatno veliku autonomiju – čak do 10 sati.

 

intro

Male dimenzije, moćne performanse

Većina ultra tankih laptopova na tržištu koristi procesore koji rade na smanjenom naponu jer se oni lakše hlade i manje troše, ali na uštrb performansi. ASUS U36 ide korak dalje i nudi moćne Intel® CoreTM i3 i CoreTMi5 procesore standardnog napona. Ovo je moguće zahvaljujući ASUS-ovom naprednom sistemu za hlađenje sa dve toplotne cevi, koji efikasno hladi procesor. Rezultat je laptop debeo samo 19 mm koji ima izuzetne performanse i na kome je moguće obavljati veoma zahtevne poslove.

3_T

Elegantan dizajn

Ako želite laptop koji vas neće opterećivati tokom putovanja, ASUS U36 sa kućištem od legure magnezijuma i aluminijuma, četvoroćelijskom baterijom i težinom od samo 1,44 kg predstavlja idealan izbor. Njegova jedinstvena završna obrada smanjuje mogućnost prljanja, pa U36 zadržava elegantan izgled i nakon intenzivnog korišćenja i nošenja.

 

1_T2_T

 

Izuzetno velika autonomija

Ultra tanki laptopovi su poznati po velikoj autonomiji, koju su uglavnom postizali korišćenjem posebnih procesora koji rade na nižem naponu. I pored toga što koristi procesore sa standardnim naponom, ASUS U36 nudi sličnu autonomiju, što je postignuto korišćenjem „Baterry Saving“ moda u okviru Super Hybrid Engine-a. Pomenuti mod, u kombinaciji sa NVIDIA® Optimus tehnologijom, omogućava trajanje baterije i do 10 sati.

 

Komentarišite na forumu

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar