| Vesti | Hardver | Asus priprema AMD 880G seriju matičnih ploča
Hardver

Asus priprema AMD 880G seriju matičnih ploča

asus

 

Asus priprema jednu od njihovih prvih matičnih ploča baziranih na AMD 880G čipsetu, model će nositi naziv M4A88TD-V Evo / USB3. Ovaj model će dolaziti u dve varijante, sa ili bez USB 3.0 podrške, sa naznakom USB3 pored naziva modela. Ovo je AM3 socket matična ploča, a podržavaće nadolazeću liniju Phenom II X6 i Phenom II X4 T seriju procesora.

CPU socket se napaja preko 10-faznog VRM-a, a povezan je sa četiri DDR3 slota sa dvo-kanalnom memorijskom podrškom. I ako Ati-jev CrossFire nije deo 880G čipset funkcija jer nema podršku za eksternu PCI-Express liniju kao npr. 890GX čipset, Asus je pronašao način da zaobidje ovu „manu“ i ipak je ugradio dodatni PCI-Express x16 slot, samo što ovaj slot može da radi samo kao ver. 1.1 i to u x4 brzini, jer je povezan preko južnog SB800 čipa.

 

 

16a

 

16b

 

16c

 

U 880G čipset se ugrađuje Ati Radeon HD 4250 IGP sa 128MB DDR3 sideport memorijom.

Od konektora poseduje DVI, D-Sub kao i HDMI. Ploča podržava Asus-ovu Core Unlocker (otključavanje jezgara) funkciju koja pokušava da otključa ugašena jezgra na pojedinim procesorima. Od ostalih slotova tu su PCI-E x1, kao i tri PCI slota. Što se južnog mosta tiče on pruža šest SATA 6Gb/s portova, od čega je 5 internih, a jedan eSATA. Tu je i dodatni IDE konektor koji je podržan od strane VIA kontrolera.

Ostale opcije uključuju poveći broj USB 2.0 portova, dva USB 3.0 porta na USB3 varijanti ploče, 8-kanalni HD audio, FireWire, kao i gigabitni mrežni port.

Nove matične ploče će biti izbačene na tržište u nedeljama koje nadolaze, a biće kako se očekuje u cenovnom rangu od oko 150$.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

 

Tagovi