| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja nove tehnologije iz globalne serije kroz tehničke seminare
Hardver

ASUS predstavlja nove tehnologije iz globalne serije kroz tehničke seminare

asus

ASUS je danas završio seriju seminara o tehnologijama koje poslednji modeli matičnih ploča imaju. Prisutni su u glavnom bili predstavnici globalnih medija.

Seminari su držani između 30.Oktobra i 15.Novembra, te na pomenutim seminarima diskutovalo se o novim ASUS tehnologijama, benefitima novih matičnih ploča koje tek treba da izađu iz ASUS kuhinje. Svakako najviše priče se vrtelo oko Intel® P67 i H67 baziranim modelima matičnih ploča. To uključuje priču o Dual Intelligent Procesoru koja koristi dva nezavsna čipa na matičnoj ploči zarad što boljih performansi sa što manjom potrošnjom. Pomeuta dva čipa nazivaju se TurboV Processing Unit (TPU) i Energy Processing Unit (EPU). Prisutni su takođe mogli da čuju i o novoj Dual Intelligent Prossor 2 tehnologji koja će operisati sa DIGI+ VRM naponskim sektorom.

Na tapetu se našla i priča o novim Republic of Gamers matičnim pločama, kao i novim TUF (THE Ultimate Force) matičnim pločama. Ove „high – performance“ matične ploče poseduju neke od najnaprednijih overkloking opcija, sa dosta superiornijom tehnologijom hlađenja u poređenju na ostale proizvođače.

P8P67_Deluxe_TP8P67_PRO_T
P8P67 DeluxeP8P67 PRO
ROG-Maximus-IV-Extreme_TSABERTOOTH-P67_T
ROG Maximus IV ExtremeSABERTOOTH P67

Dual Intelligent Processors tehnologija nastavlja da se unapređuje

ASUS je među prvima upoznao javnost sa inovativnom Dual Intelligent Processor tehnologijom u junu 2010. godine. Pomenuta tehnologija, kako rekosmo kombinuje napredne mogućnosti TPU overkloking optimizatora sa EPU tehnologijom zaduženom za optimizaciju potrošnje energije matične ploče, što na kraju rezultuje većim performansama sa manjom potrošnjom energije, tj. uštedu novca.

Nova Dual Intelligent Processor 2 tehnologija peredstavlja kontrolu nad svim digitalnim DIGI+ VRM kontrolerima čiji efekat je smanjenje potrošnje matične ploče, sa do sad neviđenim rezultatima.

ASUS je takođe istakao nove, tj. napredne user-friendly tehnologije, među kojima je i BT GO!

U pitanju je Bluetooth povezivanje bez potrebe za dodatnim adapterima, zatim tu je prisutan i novi EFI BIOS (korišćenje miša u podešavanjima BIOS-a) kao i možda nanajpredniji dodatak pod nazivom AI Suite II. AI Suite II aplikacija donosi veliki spektar novih i ekskluzivnih alata za optimizaciju celog sistema.

Sve ove revolucionarne tehnologije mogu se naći na novim ASUS P8P67 matičnim pločama, baziranim na Intel P67 čipsetu.

 

Revolucionarni overkloking

ASUS je utemeljio Republic of Gamers (ROG) brend 2006. godine predstavljajući tada a i sada najbolji gejming i overkloking hardver za sve one koji znaju šta je najbolje. Poslednji proizvod ponikao u ROG familiji je nadolazeći model oznake Maximus III Extreme, baziran na novom Intel®P67 čipsetu. Revolucionarne tehnologije ove matične ploče dizajnirane su za sve grupe korisnika, od najnaprednih koji overklokuju svoje sisteme, preko onih koji žele stabilnost i kvalitet, pa sve do onih koji koriste tečni azot i slična rashladna sredstva zarad obaranja svetskih rekorda.

Maximus IV Extreme raspolaže sa nizom sitnih overkloking tehnologija koje direktno utiču na performanse, među kojima se ističu ROG Connect i RC Bluetooth. Dodat je takođe i ROG iDirect koji uz pomoć iPhone-a i iPad-a omogućuje overkloking u realnom vremenu, kako CPU-a, tako i GPU-a. Sve ove opcije dizajniane su za korisnike koji žele da poguraju svoj hardver, tj. sistem do granica maksimuma.

ASUS takođe radi i na novoj ROG tehnologiji koja je bazirana na network-processing unit tehnologiji (NPU) zajedno sa zvučnom kartom. Insipirisani potražnjom ASUS korisnika, ASUS inženjeri su napravili proizvod koji će obezbediti veliku „količinu besplatnih“ perfomansi i kvaliteta zvuka za ultimativno gejmersko iskustvo.

 

Napravljene da traju

ASUS-ova Ultimate Force (TUF) serija matičnih ploča prepoznatljiva je po pouzdanosti, stabilnosti i kompatabilnosti sa najzahtevnijim aplikacijama. Ovo modeli su odlični za izgradnju servera koji su opterećeni veoma opširnim opsegom zadataka u uslovima teškim za rad jednog običnog računara.

SABERTOOTH P67 je kombinacja novih Intel tehnologija povezanih sa TUF beneficijama, čija se celokupna prednost u poređenju na ostale proizvode slične specifikacije ogleda u dužem random veku, naprednom hlađenju koje će u ekstremnim uslovima obezbediti bolju stabilnos celog sistema. To uključuje ekskluzivnu Tactical Vest tehnologiju koja obezbeđuje bolje hlađenje bukvalno cele matične ploče. U tom slučaju temperatura koja je generisana recimo od strane grafičke karte neće biti preneta na matičnu ploču. Ovo će obezbediti bolju stabilnost sistema i duži vek trajanja matične ploče.

Na SABERTOOTH P67 matičnoj ploči implementirana je nova ASUS Thermal Radar tehnologija. Pomenuta tehnologija detektuje koja polja matične ploče koja su više zagrejana u poređenju na druga, te u tom slučaju matična ploča redukuje broj obrtaja ventilatora kulera procesora ili ostalih ventilatora u kućištu, što omogućuje bolje hlađenje i manju buku unutar i van samog kućišta.

 

ASUS Autumn 2010 Technical Seminars je održan u Nemačkoj, Engleskoj, Taivanu, Francuskoj, Americi, Japanu, Kini, Singapuru i Koreji.

 

Komentarišite na forumu