| Vesti | Hardver | ASUS obeležava prvu godišnjicu preuzimanja NUC portfolija sa važnim dostignućima i AI inovacijama
Hardver ASUS

ASUS obeležava prvu godišnjicu preuzimanja NUC portfolija sa važnim dostignućima i AI inovacijama

U saopštenju kompanije se navodi da je kompanija ASUS objavila značajna dostignuća i lansirala revolucionarne inovacije sa veštačkom inteligencijom nakon što je zvanično preuzeo NUC portfolio od kompanije Intel® u oktobru 2023. godine. U oktobru 2023. ASUS je preuzeo značajan zadatak preuzimanja Intelovog NUC portfolija i nastavka desetogodišnje tradicije NUC računara, koji su u upotrebi kod miliona korisnika širom sveta.

Ove karakteristike osiguravaju da ASUS NUC računari prednjače na tržištu, nudeći alternativu tradicionalnim desktop računarima u kompaktnom, mini formatu, pružajući korisnicima napredna i pouzdana računarska rešenja. Bilo da su u pitanju profesionalne radne obaveze, gejming ili AI aplikacije, ASUS NUC donosi snagu i stabilnost potrebnu za najzahtevnije zadatke, omogućavajući korisnicima da uspešno napreduju u eri veštačke inteligencije. „Dok obeležavamo prvu godišnjicu uspešnog preuzimanja NUC portfolija od kompanije Intel, ostajemo posvećeni pomeranju granica inovacija i isporuci najsavremenije tehnologije našim korisnicima,” rekao je Džeki Su, viši potpredsednik i ko-direktor poslovne grupe za otvorene platforme i AIoT poslovne grupe. „Uvođenje prvog AI mini računara na svetu i besprekorna tranzicija za postojeće korisnike NUC-a naglašavaju našu posvećenost održavanju vodeće pozicije u industriji.”

Prvi AI mini računar na svetu sa Intel Core Ultra procesorom (Serija 2) i Microsoft Copilot+ funkcijom ASUS nastavlja da pomera granice mogućeg u industriji računara predstavljanjem AI NUC-a – prvog AI mini računara na svetu sa Intel Core™ Ultra procesorom (Serija 2) i Microsoft Copilot+ funkcijom.

Ovi NUC računari sa veštačkom inteligencijom imaju najnovije NPU, GPU i CPU arhitekture, omogućavajući korisnicima da kreiraju za budućnost AI-a. ASUS NUC 14 Pro AI, koji je nedavno predstavljen na IFA 2024 sajmu, omogućava korisnicima da iskuse sledeći nivo AI performansi, otvarajući nove mogućnosti za napredne računarske zadatke. Ovaj kompaktni računar pruža mini PC alternativu AI laptop računarima, nudeći fleksibilnije opcije za računare vođene AI tehnologijom. Pored toga, ROG NUC/NUC 14 Performance predstavlja novu ekspanziju ASUS-ove AI NUC ponude. ROG NUC i NUC 14 Performance beleže značajan napredak u ultra-kompaktnim računarima. Ovi uređaji su prilagođeni i gejmerima i za komercijalne svrhe, integrišući visoke performanse u kompaktne dizajne.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…