| Vesti | Hardver | ASUS najavio Tinker Edge R AI kompjuter
Hardver ASUS

ASUS najavio Tinker Edge R AI kompjuter

Iz kompanije ASUS bi trebao da stigne Tinker Edge R, a u pitanju je single-board kompjuter koji je specijalno dizajniran za AI aplikacije.

Koristi Rockchip RK3399Pro NPU, akcelerator za mašinsko učenje koji ubrzava preciznost procesiranja i olakšava izgradnju povezanih uređaja i inteligentnih aplikacija. Sa ovim integrisanim ML akceleratorom, Tinker Edge R može obavljati tri tera-operacije u sekundi (3 TOPS), koristeći malu potrošnju energije.

Takođe sadrži optimizovanu arhitekturu neuronske mreže (NN), što znači da Tinker Edge R može podržati više ML framework-ova i omogućiti lako sastavljanje i pokretanje puno common ML modela.

Sa hex-core Rockchip RK3399Pro procesorom koga napaja Arm big.LITTLE A72 + A53 tehnologija, Tinker Edge R nudi moćno rešenje za grafiku, mašinsku vidljivost, video, audio, glas i bezbednosne kritične aplikacije.

Tinker Edge R sadrži 4GB dvokanalne sistemske memorije LPDDR4, četvrte generacije DDR DRAM tehnologije male snage, koja nudi veće brzine i čak nižu potrošnju energije za poboljšane performanse i efikasnost sistema.

Takođe ima 2GB samostalne memorije za NPU, pružajući veće brzine, poboljšanu stabilnost i visoku efikasnost za zaključivanje ML-a. Tinker Edge R takođe je opremljen ugrađenim eMMC i SD 3.0 od 16 GB koji nudi znatno veće brzine čitanja i pisanja za operativni sistem, aplikacije i skladištenje datoteka.

Tinker Edge R ima bogat I/O interfejs, uključujući jednu MIPI-DSI vezu za ekrane i dodirne ekrane i dve MIPI-CSI konekcije za kompatibilne fotoaparate.

Tinker Edge R takođe ima HDMI port u punoj veličini, USB Tip A, USB Tip C, gigabit LAN i WiFi i Bluetooth za povezivanje sa Internetom i mrežom, kao i mini PCI Express Mini slot za 4G/LTE produžnu kartu.

 

Izvor: ASUS

Komentarišite na forumu…