| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja nove tehnologije koje za poboljšanje matičnih ploča
Hardver

ASUS predstavlja nove tehnologije koje za poboljšanje matičnih ploča

asus

ASUS, globalni lider u proizvodnji matičnih ploča je predstavio novu filozofiju u dizajniranju istih, Dual Intelligent Processors, koje poseduju dva inteligentna co-procesora odgovorna za optimizaciju sistema zarad što boljih performansi i boljeg iskorišćenja energije (čitaj: uštede energije).

Ova, nova arhitektura obuhvata TurboV Processing Unit, ili skraćeno TPU, kao i Energy Processing Unit, sa skraćenicom EPU. Zajedno, ove dve tehnologije pomažu korisniku da iskoristi maksimalne performanse sistema, a da pritom ipak „sačuva okruženje“  tj smanji potrošnju celokupnog sistema.

Co-procesori „spajaju nespojivo“, ono što je godinama bio problem kroz evoluciju PC-a – performanse i efikasno iskorišćenje energije i manju potrošnju. Kako proizvođači CPU-a teže ka još većem broju jezgara i 32 nm izradi ova nova tehnologija iz ASUS-a promoviše optimizaciju sistema ka iskorišćenju maksimalnih performansi, štedeći istovremeno energiju. ASUS nam predstavlja efikasan način da se izvuče maksimum iz današnjeg hardvera.

TPU čini kompletno redizajnirana ASUS-ova postojeća TurboV jedinica, koja obezbeđuje podršku procesorskoj jedinici, omogućujući poboljšanje performansi u realnom vremenu dok „monitoring“ omogućuje postizanje stabilnosti. TPU oslobađa procesor od prevelikog opterećenja tokom izvršavanja zahtevnih zadataka, optimizujući sve resurse za „izvlačenje“ što boljih performansi. TPU podržava različite unikatne ASUS aplikacije za tvikovanje performansi, i ova „auto tuning“ opcija za vrlo kratko vreme pronalazi optimizovana setovanja i omogućuje skok u performansama do 37%.

 

Isporučivanje neverovatnih performansi zahteva razmatranje i štelovanje nekih finesa, i što je vrlo bitno to da one budu u „user friendly“ maniru. To je gotovo bilo nemoguće do sada. Ali sada je tu TPU tehnologija koja to omogućuje. Dok „ručno“ štelovanje sistema zahteva ipak dosta poznavanja materije i poseduje mnogo „caka“ i svašta može poći naopako, TPU sistem ceo taj proces uprošćava i omogućuje korisnicima da više uživaju sa svojim PC-em“ – izjavio je Joe Hsieh, Generalni Menadžer ASUS odeljenja odgovornog za matične ploče.

 

14_ASUS_P7P55D-E_Deluxe

 

ASUS-ovo vlasništvo – EPU, iliti Energy Processing Unit, dolazi kao druga novina. EPU prikazuje i šteluje potrošnju energije, pomažući na taj način korisnicima da uštede istu. EPU jedinica sve vreme prati aktivnosti na PC-u, smanjujući potrošnju u nezahtevnim režimima rada i naravno povećavajući potrošnju kada je to potrebno. Kada je mašina zaokupljena pretraživanjem interneta, office aktivnostima i sličnim nezahtevnim poslovima mašina smanjuje potrošnju i na taj način čini najveću uštedu. „Performance“ mod se aktivira automatski pri pokretanju zahtevnih aplikacija te nikada nema laga i kašnjenja.

 

ASUS Dual Intelligent Processors tehnologija je dostupna na širokom spektru matičnih ploča. Za više informacija posetite  www.asus.com .

 

Komentarišite na forumu


Tagovi