| Vesti | Hardver | ASUS lansirao ROG Ryujin liniju tečnih hladnjaka
Hardver

ASUS lansirao ROG Ryujin liniju tečnih hladnjaka

ROG

ASUS je lansirao Republic of Gamers (ROG) Ryujin liniju all-in-one tečnih CPU hladnjaka za AMD Ryzen Threadripper procesore.

Ryujin serija je prvi put predstavljena na Computex 2018.

Ove hladnjake karakteriše kvadratni dizajn bloka pumpe koji podseća na onaj koji poseduje čipset heatsink, ali je opremljen sa OLED ekranom od 1.77 inča koji po osnovnim podešavanjima prikazuje animirani logotip ROG, ali se može programirati kako bi prikazao bilo šta, poput logotipa vašeg klana, očitavanja temperature CPU, i još mnogo toga.

Još jedna inovacija koju nudi Ryujin pump-block jeste lateral-blower ventilator ugrađen u blok, za koga ASUS tvrdi može sniziti temperature CPU VRM i M.2 SSD do 20 stepeni celzijusa.

Serija Ryujin dolazi u dve varijante na osnovu veličine radijatora – Ryujin 240 (radijator 120 mm x 240 mm) i Ryujin 360 (radijator 120 mm x 360 mm).

Radi se o aluminijumskim radijatorima debljine 27 mm, koji su ventilirani mat crnim Noctua IndustrialPPC 120 mm PWM ventilatorima koji dolaze u paketu.

Ovi ventilatori se okreću između 450 i 2.000 RPM, i uspevaju da procesiraju 121,8 CFM vazduha, sa izlaznom bukom do 31 dBA.

Stranice proizvoda za oba modela pominju da hladnjaci podržavaju samo AMD socket TR4, sa potpunom pokrivenošću za AMD Ryzen Threadripper integrisani heatspreader.

 

ROG 01

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi