| Vesti | Hardver | Asus je spremio EAH5770 CuCore grafičku kartu
Hardver

Asus je spremio EAH5770 CuCore grafičku kartu

asus

 

Skorašnjem trendu izbacivanja ne-referentnih modela Radeon HD 5770 grafičkih karti pridružio se i Asus sa svojim modelom EAH5770 CuCore, gde „CuCore” znači bakar (Cu) jezgro, koje korišćeno na ovom GPU hladnjaku. Ovaj hladnjak se sastoji od GPU baze koja ima 164.5g bakra, zbog što bolje provodljivosti toplote, ostatak hladnjaka se sastoji od radijalno projektovanih aluminijumskih listića.

Pcb takođe nije referentan, napravljen je od strane ASUS-a i malo je duži nego referentni AMD model, a ima mesta za samo jedan CrossFire konektor, što znači da može da se upari sa samo još jednom istom kartom (ili do tri karte ukupno sa dva CrossFire konektora).

40 nanometarski Juniper GPU ima potpunu DirectX 11 kompatibilnost, pokreće 800 stream procesora, i povezan je sa 1GB memorije preko 128-bitne GDDR5 memorijske magistrale. Bez obzira na poboljšano hlađenje karta se drži referentnih AMD brzina koje su 850/1200 (jezgro/memorija), ali dolazi sa Asus-ovim Voltage Tweak opcijom koja omogućava softversko menjanje voltaže.

Zadnji panel je redizajniran takođe, sa jednim celim slobodnim slotom koje služi za hlađenje, dok donji slot sadrži po jedan DVI-D, D-Sub i HDMI konektore.

30a

30b

30c

Asus EAH5770 CuCore očekuje se da će koštati ispod 130 eura u trenutku pojavljivanja.

 


Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

Tagovi