| Vesti | Hardver | ASRock predstavio gejmerski ruter G10
Hardver

ASRock predstavio gejmerski ruter G10

ASRock G10

Na sajmu informacionih tehnologija, Computex 2015, koji se trenutno održava u Tajpeju, kompanija ASRock je predstavila svoj prvi visoko-performansni gejmerski ruter. G10 ruter spada u novu liniju gejmerskih proizvoda koje je ASRock lansirao na ovogodišnjem Computexu.

Prva upečatljiva stvar kod G10 rutera je njegov nesvakidašnji izgled. Naspram mnogih konkurentnih rešenja, kod kojih se dizajn godinama nije menjao i samo su dodavane antene dok ruteri nisu počeli da liče na ježeve, G10 Gaming Router je pravo osveženje na tržištu. 

 

ASRock G10 Gaming Router 2 T

 

Sa svojih osam internih „dipol“ antena velike snage, G10 ne samo što izgleda atraktivno, nego trenutno predstavlja i najbrži ruter koji možete poželeti. Uređaj ima pokrivenost wireless signalom od 360°, a unutrašnja raspodela antena je pažljivo birana za najbolju kombinovanu efikasnost. Nemogućnost da se same antene pomeraju sprečava korisnike da „raštimaju“ konfiguraciju antena koje su optimalno podešene. G10 je opremljen i sa „Beamforming“ tehnologijom koja služi za optimizaciju performansi, pojačava pokrivenost wireless signalom i poboljšava stabilnost konekcije sa klijent uređajima.

 

ASRock G10 Gaming Router 3 T ASRock G10 Gaming Router 4 T ASRock G10 Gaming Router 5 T

 

Pored toga što će G10 gejmerima osigurati najbržu wireless konekciju sa brzim odzivom, on predstavlja i ultimativno kućno rešenje zbog ugrađenog IR kontrolera. Sa ASRock Router APP softverom, ruter može „naučiti“ infracrvene kodove od raznih daljinskih upravljača u kući. Na kraju ćete preko rutera moći da kontrolišete klima uređaj, XBox, smart TV, audio sistem itd.

 

ASRock G10 Gaming Router 1 T

 

G10 Gaming Router u sebi ima dual core procesor koji radi na 1.4GHz, podržava 802.11AC Dual Band Gigabit standard i brzine prenosa od 800Mbps na 2,4G i 1733Mbps na 5G, ima pet 10/100/1000 Mbps Gigbitna Ethernet porta, dva USB 3.0 priključka, 512MB DRAM i 256MB fleš sistemske memorije i dugačak spisak tehnologija zbog kojih će se ovaj ruter sigurno izdvojiti kao poseban.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu