| Vesti | Hardver | ASRock na Computex 2014
Hardver

ASRock na Computex 2014

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014

Jedan od najvećih svetskih sajamova informacionih tehnologija COMPUTEX TAIPEI 2014 će se održati od 3. do 7. juna gde će biti predstavljene najnovije PC tehnologije. Nije bitno da li ste gejmer koji traži vrhunske računare ili overkloker koji juri svetski rekord, ASRock-ov štand u L1018, 4F, Tapipei World Trade centru Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

ASRock će predstaviti četiri kategorije svojih proizvoda, koji uključuju nove Super Alloy Intel matične ploče Serije 9, mnogo puta nagrađivan M8 računar, proizvode Mini PC serije, računare industrijske serije, kao i seriju ASRock serverskih rekova i radnih stanica.

 

 

ASRock Super Alloy matične ploče Serije 9 pružaju široku kompatibilnost i potpunu podršku za 5., Novu 4. i 4. Generaciju Intel Core Procesora sa Socket 1150 podnožjem. Linija proizvoda se sastoji od Extreme serije za high end računare, Fatal1ty Killer serije za gejmere i OC Formula serije namenjene overklokerima. Matične ploče Serije 9 su specijalno dizajnirane sa Super Alloy tehnologijama zarad povećane stabilnisti i pouzdanosti. Tehnologija uključuje 12K Platinum kondenzatore sa produženim životnim vekom, sledeću generaciju NexFET MOSFET-a, Dual-Stack MOSFET-e (DSM), Premium Alloy zavojnice i XXL Aluminijumske Alloy hladnjake. ASRock je sa ovim tehnologijama pokazao svoju želju da pomeri granice u proizvodnji matičnih ploča.

 

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014 3

 

Perjanica Extreme serije, ASRock Z97 Extreme9 je opremljena sa PLX PEX 8747 čipom i sa četiri PCIe 3.0 x16 podnožja koja u potpunosti podržavaju NVIDIA 4-Way SLI i AMD 4-Way CrossFireX multi-GPU tehnologije. Z97 Extreme9 ima još jednu posebnu stvar, a to je Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 priključak. Ultra M.2 nije samo duplirao propusni opseg PCIe Gen3 x4, nego koristi i inovativnu direktnu vezu između M.2 interfejsa i procesora, zbog čega ASRock Ultra M.2 ima manje vreme odziva, a brzine transfera dostižu nove granice. Ultra M.2 interfejs može dostići brzinu od 32Gb/s, što je šest puta brže od PCIe x1 M.2 i tri puta brže od PCIe x2 M.2. Pored toga, Z97 Extreme9 poseduje i dva SATA Express konektora naredne generacije koji mogu postići brzine transfera i do 10Gb/s. Brzine transfera ove neverovatne tehnologije će i uživo biti prikazane na ASRock štandu za vreme COMPUTEX-a.

 

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014 1

 

Na ASRock štandu će takođe biti predstavljen i Fatal1ty Z97X Killer sa prepoznatljivim masivnim hladnjacima crvene boje, matična ploča koja je pre svega nekoliko dana osvojila Best Choice COMPUTEX 2014 nagradu! Fatal1ty Z97X Killer će predstaviti dve ASRock-ove najnovije ekskluzivne tehnologije, HDD Saver i APP Shop. Dodat je i poseban naponski priključak gde možete povezati Vaš hard disk, umesto da ga povezujete na klasično napajanje. Preko priloženog softvera hard disk možete ugasiti radi povećane privatnosti i zaštite podataka, uštede energije ili jednostavno radi zaštite hard diska od potencijalnih kvarova, i tako produžiti njegov radni vek. Softverski paket uključuje i ASRock APP Shop koji Vam sa svega par klikova stavlja na raspolaganje najnoviji BIOS, potrebne programe, aplikacije i popularne video igre. Usput ćete biti u mogućnosti da pratite i najnovije vesti iz ASRock-a i da uvek imate ažuriranu matičnu ploču.

 

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014 2

 

Na sajmu ćete moći da vidite i Nick Shih-ovu “besnu” Z97 OC Formula matičnu ploču u tipičnom žuto-crnom aranžmanu koji ima i nevidljiv sloj Conformal Coating-a koji štiti matičnu ploču od tečnosti, korozije, prašine i visokih temperatura. Dodatak dosadašnjem Connector Kit, Cooling Kit, Monitor Kit i Power Kit-u je novi Jumbo V koji služi za podešavanje CPU Vcore/Cache/VCCM napona sve do 3V.

Na računaru koji je baziran na AMD A88X platformi sa FM2A88X Extreme6+ matičnom pločom će biti demonstrirano kako sa ASRock Cloud-om svom računaru možete pristupiti brzo i lako sa mobilnog uređaja. ASRock Cloud jednogodišnja pretplata na OrbWeb.ME Professional verziju je 49.99$ sa kojom ćete moći da delite svoje fotografije, video klipove i muziku sa bilo kim, bilo gde i u bilo koje vreme. Imate i opciju nadogradnje na Orbweb.ME Ultimate paket sa Remote Desktop funkcijom. Ovo je eksluzivna besplatna usluga za sve ASRock korisnike.

 

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014 5

 

Što se tiče serije Mini PC-eva, ASRock M8 koji je osvojio iF Product Design Award 2014, osvojio je i COMPUTEX d&i Award 2014 nagradu! Ovo je ogroman uspeh za ASRock i priznanje za dizajn. M8 je izrađen zajedničkim ulaganjima ASRock-a i BMW Group DesignworksUSA. Sa pojavom Super Alloy ASRock matičnih ploča čak je i M8 nadograđen sa novom Z97 Mini-ITX matičnom pločom, 12K Platinum kondenzatorima sa produženim životnim vekom i Nichicon Fine Gold Series audio kondenzatorima za bolji zvučni doživljaj. Unapređeni M8 je opremljen sa 600W napajanjem koje podržava i karte kao što je AMD R9 290X. Uz M8 na čelu, cela postavka HTPC računara će takođe dočekati posetioce sa VisionX serijom, Vision HT serijom i MINI serijom koja koristi novo Intel Bay Trail-D rešenje.

 

ASRockBalkan COMPUTEX Taipei 2014 4

 

ASRock ima veoma dobru reputaciju jer već godinama proizvodi izdržljive i pouzdane industrijske matične ploče. Naši IPC proizvodi poseduju odlične celokupne performanse i široku nadogradljivost. ASRock takođe nudi profesionalni korisnički servis kako bi podržao svako preduzeće.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu…..