| Vesti | Hardver | Apple šestojezgarni Xeon Mac pro sa 128GB RAM-a planiran početkom 2010. godine
Hardver

Apple šestojezgarni Xeon Mac pro sa 128GB RAM-a planiran početkom 2010. godine

apple

 

 

Prošlo je dosta vremena od kada nismo videli neko značajnije osveženje u Apple-ovoj Mac Pro desktop liniji proizvoda, i samim tim su kružile glasine oko jačih komponenti koje će kompanija ubaciti unutra blagovremeno. Prema Hardmac-ovim izvorima, Apple namerava da popuni Mac Pro sa 6-jezgarnim Intel Xeon (Gulftown) procesorima, pravljenim u 32nm procesu i sa 12MB deljene keš memorije.

 

 

 

Šestojezgarnom procesoru će se pridružiti i do 128GB rama i čak 10Gbit/s mrežni port.

 Sve ovo će biti moguće zahvaljujući novoj modifikovanoj matičnoj ploči sa podrškom za 8GB i 16GB memorijske module. Raniji testovi su pokazali da šestojezgarni Xeon traži manje napona nego trenutni četvorojezgarni Xeon na istom radnom taktu od 2.4GHz.

 

22_apple_mac_pro

 

Izvor dalje naglašava da postoji mogućnost da Apple može imati trenutnu eksluzivu na nove Intelove čipove, sa novim osveženim Mac Pro računarom koji je planiran u ranoj 2010, dok će šestojezgarni Xeon ući u masovnu proizvodnju tek u drugoj četvrtini 2010.

I dalje nema govora o tome da li će fizički dizajn doživeti promene ili neće, ali mi ne možemo da zamislimo da bi Apple dozvolio toliko značajno interno osveženje komponenti koje bi proteklo bez barem neke vrste „poliranja kućišta“.

 

Izvor : slashgear

Komentarišite na forumu

 

 

 

 

 

Tagovi