| Vesti | Hardver | Apple redizajnira iPod nano sa Multi-Touch interfejsom
Hardver

Apple redizajnira iPod nano sa Multi-Touch interfejsom

apple

Sadrži novu, ugrađenu štipaljku za nošenje

 

SAN FRANCISCO – 1. Septembar – Apple® je predstavio kompletno redizajniran iPod nano®, koji karakteriše Apple Multi-TouchTM interfejs koji omogućava korisnicima da pretražuju njihove muzičke kolekcije,  prostim dodirom ili pokretom prsta na ekranu. Skoro upola manji i lakši u odnosu na prethodnu generaciju,  novi iPod nano karakteriše kućište od sjajnog aluminijuma i stakla sa ugrađenom štipaljkom, čineći ga lakim za nošenje. Novi iPod nano karakteriše Genius Mixes, mogućnost da kreirate i menjate plejliste, ugrađeni FM radio sa pauzom uživo i do 24 sata muzičke reprodukcije uz samo jedno punjenje baterije.

 

 

1_nano

 

„Ovo je najveći redizajn iPod nano-a od njegovog pojavljivanja iz 2005 godine, a mi smatramo da će se dopasti korisnicima,“ Izjavio je Steve Jobs, CEO kompanije Apple. „Zamena klik točkića sa našim Multi-Touch interfejsom nam je omogućila da smanjimo iPod nano na neverovatno mali dizajn koji ga čini lakim za nošenje uz pomoć ugrađene štipaljke.“

 

3_nano

 

Novi iPad nano sa Apple Multi-Touch interfejsom dozvoljava korisnicima da pristupe njihovim pesmama, izvođačima, albumima i plejlistama sa dodirom ili pokretom prsta na ekranu. Držanje prsta, prebacuje korisnika na Home ekran, a korisnici mogu lako da rotiraju ekran sa dva prsta, ukoliko je uređaj zakačen naopako na njihovoj odeći. Korisnici takođe mogu da prilagode Home ekran, prostim prevlačenjem ikonica sa drugih ekrana na Home ekran.

iPod nano takođe karakteriše Shake® to ShuffleTM opcija, koja daje ljubiteljima muzike mogućnost da pređu na novu pesmu u okviru njihove muzičke kolekcije, jednostavnim protresanjem njihovog iPod nano uređaja. Sa ugrađenim FM radiom, iPod nano vam daje mogućnost da preslušate vaše omiljene radio stanice a pauza uživo dozvoljava vam da pauzirate i nastavite slušanje vaše omiljene FM radio emisije, bez izgubljenih delova.

 

2_nano

 

Sa zapanjujuće novim dizajnom koji je skoro upola manji i lakši u odnosu na prethodnika,  novi ultra-portabilni iPod nano, je prirodni pratilac na treningu. Zakačite iPod nano na odeću za trening, odaberite muziku i započnite trening. iPod nano sadrži i funkciju pedometra, koji prati korake lako i takođe podržava Nike+iPod® davajući korisnicima mogućnost da prate rezultate trčanja i vežbanja.

Više detalja o bateriji možete saznati na LINK-u.

 

Komentarišite na forumu