| Vesti | Hardver | Apacer predstavlja DDR3 Golden i Aeolus Overclocking memorijske module
Hardver

Apacer predstavlja DDR3 Golden i Aeolus Overclocking memorijske module

Apacer

 

Kao odgovor na skorašnje oficijelno predstavljanje Intelovih quad-core procesora, Core i7-800 i Core i5-700 serije, kompanija Apacer technologogy, jedan od vodećih proizvođača memorije, otkrio je korisnicima novu seriju  dual-chanel memorijskih modula – Golden i Aeolus. Kompanija ovim modulima cilja uglavnom na desktop korisnike kojima je u sferi interesovanja i overkloking. Ovi memorijski moduli donose korisnicima ekstremne performanse i punu podršku za Core i7 i Core i5 procesore koji koriste Intelovu Nehalem mikorarhitekturu kako bi obezbedili optimalnu platformu i kompatibilnost za mainstream segment računara.

 

Da bi obebedili odgovarajuću podršku na Intelovom P55 čipsetu koji radi sa Core i7 i Core i5 procesorima, Apacer se potrudio da ispoštuje specifikacije vezane za radni napon ove memorije, 1.65V, onoliko koliko sam Intel preporučuje kao maksimum. Radeći u dual-chanel režimu, Golden serija može dostići radne brzine od 1800MHz. Aeolus serija koja poseduje jedinstveni Dual-layer Heat Spreader sistem može da redukuje temperaturu modula do čak 20°C, pri tome podržavajući radne frekvencije od 2200MHz. Svojim dizajnom ova serija modula omogućava korisnicima da osete čari ekstremnog overklokinga.

5_apacer

U skladu sa velikim brzinama I malim voltažama  koje nude ovi moduli, obe serije podržavaju i Intelove XMP profile (Extreme Memory Profiles). Čipset na ovaj način automatski iščitava SPD (Serial Presence Detect) memorijskih modula i automatski overklokuje memoriju, što korisnicima omogućava prilično bezbolan overklok.

                                                                 

5_apacer_tabela

Apacer je takođe najavio da bi trebalo da bude oficijelni snbdevač memorijskih modula za predstojeće WCG 2009 Grand Final takmičenje, gde bi trebalo da obezbedi memoriju za svih 600 računara koji će se koristiti tokom takmičenja. Apacer je iskoristio poslednju reč tehnologije u izradi ovih modula, gde jedan GB predstavlja 8 čipova po 128MB (8x128Mb). Moduli su podvrgnuti raznim dual-chanel testovima, gde su korišćeni različiti programi za overklok i regulaciju voltaže samih modula

 

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

Tagovi