| Vesti | Hardver | AMD: QA Consultants ocenila rad grafičkih drajvera
Hardver

AMD: QA Consultants ocenila rad grafičkih drajvera

QA AMD

Nezavisna kompanija „QA Consultants“, koja je specijalizovana za nezavisnu proveru kvaliteta i pouzdanosti softvera, objavila je novi izveštaj u kome se navodi da AMD ima najstabilnije drajvere u industriji grafičkih procesora.

Prema saopštenjima čelnika, AMD bazirani sistemi su prošli 401 od 432 testa, dok su NVIDIA sistemi prošli 356 testova pouzdanosti.

„QA Consultants“ su testirali šest najpopularnijih AMD grafičkih akceleratora.

Reč je o Radeon RX 560, RX 580 i RX Vega64, u domenu gejminga, odnosno Radeon PRO WX 9100, WX 7100 i WX 3100 u domenu profesionalne primene.

Za igračke kartice su korišćeni Radeon Software Adrenalin 18.5.1 drajveri, a za Radeon Pro kartice korišćen je Software Enterprise 18.Q2 drajver.

„Rezultati do kojih je došao „QA Consultants“ reflektuju AMD-ovu kontinualnu posvećenost na usavršavanju stabilnosti drajvera, uz neprestano dodavanje najpopularnijih mogućnosti koje korisnici Radeon kartica zahtevaju.“, istakao je gospodin Andrej Zdravković, AMD-ov korporativni potpredsednik za razvoj i strategiju softverskih proizvoda. U kratkom video klipu „QA Consultants“ objašnjavaju proceduru i obim testiranja, kao i uslove u kojima su sprovedeni.

 

 

QA AMD 01

 

QA AMD 02

 

Izvor: QA Consultants / AMD

 

Komentarišite na forumu…