| Vesti | Hardver | AMD: Predstavljene Radeon RX Vega grafičke karte
Hardver

AMD: Predstavljene Radeon RX Vega grafičke karte

VegaRX

Čelnici iz kompanije AMD su objavili da su Radeon RX Vega grafičke karte dostupne širom sveta kao i da su namenjene gejmerima koji žele da poboljšaju mogućnosti grafike. Takođe, iz AMD-a navode da su pripremili i ograničenu seriju Radeon Pack, kao što je Radeon Black Pack sa Radeon RX Vega 64 sa vazdušnim hlađenjem kao i Radeon Aqua Pack sa Radeon RX Vega 64 sa vodenim hlađenjem.

Radeon RX Vega grafičke karte su izgrađene na Vega GPU arhitekturi i sadrže tehnologiju grafike unutar High Bandwidth Cache-a sastavljenog od 8GB HBM2 memorije.

Proizvođači su naveli da je ova karta namenjena onima koji žele da budu korak ispred ostalih korisnika iz gejmerske populacije uz dodatke kao što su Rapid Packet Math, High Bandwidth Cache Controller, kao i Geometry i Pixel engine kako bi se bolje iskoristili API-jevi nižeg nivoa i unapredio rad DirectX 12.

 

VegaRX 01 T VegaRX 02 T VegaRX 03 T

 

Takođe, navode se i poboljšanja radi većeg frejm rejta i kvaliteta slike. Grafičke karte Radeon RX Vega se mogu pohvaliti svojim dizajnom, prilagodljivim GPU tach metrom i LED osvetljenošću.

 

VegaRX 04 T VegaRX 05 T VegaRX 06 T

 

Radeon RX Vega grafičke karte podržavaju tehnologije prikaza uključujući Radeon FreeSync tehnologiju za glatke i živopisne HDR igre, dok Radeon Softvare omogućuje bolje performanse, funkcije i stabilnost.

 

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu