| Vesti | Hardver | AMD predstavlja VISION platformu
Hardver

AMD predstavlja VISION platformu

amd

 

 

AMD je danas najavio AMD Mainstream Notebook platformu i drugu generaciju AMD Ultrathin platforme kombinujući VISIO tehnologiju sa tankim i jakim notebook računarima koji se odlikuju velikom autonomijom baterije. Zahvaljujući naprednim tehnologijama HD grafike naredne generacije kao i dobrim multi-tasking sposobnostima. AMD Mainstream Notebook platforma transformiše današnje notebook računare u personalne HD sisteme za zabavu.

 

Korišćenjem ove platforme i jakih multimedijalnih sposobnosti današnjih prenosnika, AMD će omogućiti veoma visok nivo audio-vizuelne zabave korisnicima koji poseduju ovakve prenosnike. HD reprodukcija, Blu Ray sadržaji kao i podrška za DirectX 10.1 bi trebalo da podignu dosadašnji nivo multimedijalnog iskustva kod korisnika., uključujući i igranje popularnih naslova.

10_adm_vision

AMD kao kompanija koja proizvodi napredna grafička rešenja i procesore, ovim omogućava integrisanje komponenti poslednje generacije u mobilne platforme.

 

Za sada su u najavi varijante VISION, VISION Premium i VISION Ultimate.

Ove oznake će pratiti i odgovrajući hardver, te će se u skladu sa imenom u Ultimate verziji pojaviti i najjače verzije mobilnih čipova.

Po nekim najavama gore navedeni label-i bi trebalo da imaju sledeće specifikacije:

 

-AMD Vision: AMD Athlon Neo X2 processor, integrated ATI Radeon HD 3200/4200 graphics core, third-party Wi-Fi controller

 

-AMD Vision Premium: AMD processor, ATI Radeon HD 4330 dedicated graphics core, third-party Wi-Fi controller

 

-AMD Vision Ultimate: AMD Turion X2 processor, ATI Radeon HD 4870 dedicated graphics core, third-party Wi-Fi controller

 

 

Više o VISION tehnologiji možete pročitati OVDE.

 

 

Izvor: AMD

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar