| Vesti | Hardver | AMD predstavlja prvi quad-core procesor za manje od 100$
Hardver

AMD predstavlja prvi quad-core procesor za manje od 100$

amd

Kao deo svoje platforme dizajnirane za mainstream korisnike, AMD je danas predstavio prvi quad-core procesor koji će imati preporučenu cenu od 100$. Balansirajući snagu novih AMD Athlon II X4 quad-core procesora  i AMD 785G čipseta koji ima integrisani ATI Radeon HD 4200 grafički čip, AMD donosi korisnicima jedinstveno vizuelno HD iskustvo, kao i iskorišćavanje punog potencijala dolazećeg Windows 7 operativnog sistema.

 

Ako uporedimo procesore koji imaju sličnu cenu, AMD Athlon II X4 620 procesor se jednostavno nameće kao najbolji izbor za rad u multitasking okruženju, pružajući tako mainstream korisnicima bolju produktivnost u svakodnevnom radu, a sve to za manju količinu novca.

AMD Mainstream Desktop platforma podiže nivo iskorišćenja AMD-ovog softvera. ATI Stream tehnologija, naprimer, omogućava hardversko ubrzanje  konverzije HD materijala tako da materijal može biti gotov u kraćem vremenskom roku.

16_Athlon1

Kombinujući efikasnost 45nm procesora i power mendžmenta koji je ugrađen u ovu platformu za „cool and quiet“ PC, AMD Athlon II platforma nam omogućava jedinstveno Blu-ray iskustvo trošeči manje od 75W energije u radu sa takvim materijalom. Ova platforma takođe može unaprediti i iskustva biznis korisnicima kao deo AMD Business Class tehnologije. Sa drugom generacijom komercijalne platforme, AMD-ovi partneri su u mogućnosti da ponude korisnicima zaista širok spektar različitih tehnologija zajedno sa pristupačnim cenama, dobrom energetskom efikasnošću te na kraju naprednom vizuelnom produktivnošću. Ova platforma takođe donosi i podršku za sigurnost kao i za virtuelizaciju kao jedan od današnjih „must have“ industrijskih standarda.

16_Athlon2

„Naš cilj je da omogućimo kvaliteno računarsko iskustvo korisnicima za što manju količinu novca“, izjavio je John Cook, podpredsednik marketinga u HP kompaniji. „Novi AMD quad core procesori nam nude odličan balans između cene i performansi i na taj način dozvoljavaju HP-u da nastavi sa „best-in-class“ ponudom krajnjim korisnicima“.

„Dizajniran imajući u vidu potrebe potrošača, Windows 7 pojednostavljuje i unapređuje svakodnevni rad na računaru“, rekao je Mike Ybarra, generalni menadžer Windows Product menadžmenta u Microsoft korporaciji. „Predstavljanje AMD Mainstream Desktop platforme u prau sa Windows 7 operativnim sistemom, dozvoljava korisnicima da uživaju u svojoj digitalnoj zabavi na brži i jeftiniji način“.

 

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi