| Vesti | Hardver | AMD lansirao nove procesore
Hardver

AMD lansirao nove procesore

Athlon

Za AMD Athlon familiju procesora – modele 200GE, 220GE i 240GE, iz kompanije AMD navode da su osmišljeni kao pristupačna rešenja za svakodnevnu i raznoliku upotrebu jeftinih kućnih računara.

Kombinujući dva „Zen“ procesorska jezgra i tri „Vega“ grafička jezgra u okviru versatilnog „SoC“ (System-On-Chip) dizajna, novi Athlon procesori nude brzo i uglađeno korisničko iskustvo u svakodnevnim zadacima od surfovanja web-om, preko video striminga i igranja u visokoj rezoluciji.

Skupa sa novim Athlon procesorima, AMD je lansirao i „PRO“ modele svoje postojeće linije Ryzen procesora, koji su namenjeni poslovnom sektoru, komercijalnim kupcima, velikim sistemima i javnim nabavkama.

Novi AMD Athlon procesori, koriste sve benefite AM4 platforme – brza DDR4 memorija, NVMe SSD-ovi, 4K video izlazi putem DP i HDMI 2.0 interfejsa, USB 3.1 Gen2 portovi i lakoća nadogradivosti na jače Ryzen modele u doglednoj budućnosti.

Kako tvrde iz kompanijem, ono što krajnji kupci mogu očekivati od AMD Athlon 200GE procesora kada se za desetak dana pojavi u prodaji jeste do 169 procenata odzivnije računarstvo u poređenju sa AMD-ovom prethodnom generacijom AMD A6-9500E, do 67 procenata bolje GPU performance i do 2 puta bolju energetsku efikasnost naspram konkurentskog modela, kao i do 84 procenta brže high-def PC gaming performance u poređenju sa konkurentskim modelom.

AMD Athlon 200GE procesori će biti globalno raspoloživi od strane zvaničnih AMD-ovih retailera i sistem integratora, počevši od 18. septembra. Ostatak familije – modeli 220GE i 240GE su planirani za lansiranje u četvrtom kvartalu ove godine.

 

Athlon 01

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…