| Vesti | Hardver | Fusion GPU i CPU u 22nm
Hardver

Fusion GPU i CPU u 22nm

amd

Jedan od update-ova vezano za AMD-ov CPU/GPU ˝native˝ čip, tj. objedinjeno CPU/GPU rešenje u jednom čipu  kodnog imena Fusion, nedavno je dobio novo ime,  ˝Swift˝. S obzirom da Intel izbacuje i svoje CPU/GPU rešenje kodnog imena Clarksdale/Arrandale u jednom čipu, ali sa dva odvojena jezgra početkom 2010. godine, AMD će biti pod velikim pritiskom povodom izbacivanja svog CPU+GPU rešenja.

 

 

Već smo videli da je pre samog ulaska AMD-a u 45nm proces proizvodnje projekat Fusion bio otkazan iz tog razloga što je ovaj proizvođač imao dosta izazova u proizvodnom procesu, tačnije u prelasku sa 65nm na 45nm, te je bilo očigledno da će i ovaj jedinstveni čip sačekati 32nm proces, što se na žalost nije desilo, te će iz tog razloga ceo projekat sačekati 22nm proizvodni proces koji je predviđen tek za drugu polovinu 2012. godine.

 

 

FUSION

 

Postoji šansa da će AMD pokušati da iskoristi sličan prilaz objedinjavanju čipova kao što  će to uraditi Intel, i izbaciti svoje IGP i CPU rešenje na jednom čipu, ali sa dva odvojena jezgra. Ono što za sada možemo očekivati od AMD-a su čipovi izrađeni u 32nm procesu koji bi trebalo da krenu sa proizvodnjom sredinom 2010. godine.

 


Izvor: http://www.fudzilla.com/